Новини
12 Червня 2021
1 239

PepsiCo і стартапи: Навіщо компанія виходить на ігровий ринок

Серед основного — пошук свіжих рішень для закриття прогалин у бізнесі

PepsiCo Labs, а точніше її підрозділ з розвитку технологій, запускає три пілотні ігрові програми зі стартапами GreenPark, Anzu і StreamElements. Можливо, ці назви наразі ще мало кому відомі, але кожен з них досяг певного успіху у своїй сфері, повідомляє Rusbase.

Ці та інші партнери були обрані під час програми цифрового маркетингу PepsiCo Labs. У ній брали участь понад 70 провідних венчурних компаній. Кожен з учасників повинен був обрати стартапи, які, на їхню думку, запропонували кращі рішення. Одна з програм була призначена для геймерів.

Минулого року участь взяло більше ніж 300 стартапів. Після цього з них відібрали 20 компаній, і наприкінці серпня серед них обрали 10 технічних партнерів, які представили свої презентації.

“Ми прагнемо знайти свіжі рішення в умовах, де у нас можуть бути прогалини, — наголошує Кейт Бреді, голова PepsiCo з інновацій в медіа та розвитку партнерства. — Два мільярди людей в ​​усьому світі вважають себе геймерами. У нашому портфоліо так багато брендів, які певним чином націлені на цю аудиторію, наприклад, Mountain Dew Game Fuel і Doritos”.

Ці програми працюють над тим, щоб звернути  увагу до швидкорослого та часто важкодоступного ігрового сегмента, а також направити старі бренди, такі як Cap’n Crunch, до нового простору.

Три стартапи, які беруть участь у новій пілотній програмі PepsiCo:

1. GreenPark

Напередодні фіналу NBA, PepsiCo розпочала розробку власної гри з GreenPark, віртуальною платформою для міні-ігор. Нещодавно там була випущена гра-вікторина Greenie Rush, яка пропонує гравцям перевірити свої знання про NBA.

Перед кожною грою NBA, Mtn Dew випускає картку з прогнозом на три очка, в якій потрібно відповісти на питання: “Яка команда зробить найбільше триочкових?” або “Хто першим зробить триочковий кидок”. Той, хто набрав більшу кількість очок у Greenie Rush, зможе відкрити нове ігрове спорядження.

“GreenPark дійсно намагається змінити уявлення про те, як фанати можуть взаємодіяти з різними платформами, підтримуючи постійний зв’язок з гравцями та формуючи спільноти, — зазначила Бреді. — Взаємодія зі споживачем у віртуальних світах — це абсолютно новий спосіб зв’язку для нас”.

2. Anzu

Mtn Dew і Doritos також почали співпрацю з Anzu, внутрішньоігровим кросплатформним агрегатором мультимедіа. Він позиціює себе як готовий інструмент для зв’язку з геймерами. “Anzu дозволяє нам інтегруватися у сам контент, а не робити рекламні вставки, — зауважила Бреді. —  Це позитивно позначається на взаємодії зі споживачем”.

Згідно з дослідженнями PepsiCo, таке розміщення призвело до збільшення запам’ятовування бренду на 8% і зростання довіри до бренду на 11%.

3. StreamElements

StreamElements — провідна платформа для стримерів на Twitch, YouTube і Facebook Gaming. За словами Бреді, така співпраця дає PepsiCo можливість залучити понад мільйон авторів контенту.

Mtn Dew Game Fuel — гарний приклад окупності подібного співробітництва. Бренд досяг успіху саме завдяки партнерству з різними блогерами та появі “ґлітч” під час їх трансляцій. Під час цієї паузи бренд пропонував отримати коди для розіграшів лотереї, що спонукало глядачів придбати Game Fuel.

Як наслідок PepsiCo отримала майже вдвічі більше переглядів і більше ніж утричі годин трансляцій (66 проти 20). Тепер компанія планує розпочати міжнародне партнерство з платформою.

Формула успіху PepsiCo Labs:

• Можливості. Labs співпрацює з керівниками PepsiCo, щоб зрозуміти потреби бізнесу та проблеми, які можуть розв’язати передові технології.

• Відкриття. Labs постійно розвиває мережу підприємців, венчурних компаній і корпоративних партнерів, щоб знайти найкращі технології для задоволення потреб споживачів.

• Пілотна співпраця. Labs об’єднує стартапи та команди PepsiCo, забезпечуючи швидку й продуману співпрацю.

• Масштаб. PepsiCo Labs співпрацює з бізнес-підрозділами, щоб масштабувати успішні проєкти та охоплювати всю компанію.

Нагадаємо, наприкінці січня PepsiCo об’єдналася з провідною компанією з випуску штучного м’яса Beyond Meat. Фірми створили спільне підприємство — The PLANeT Partnership, яке спеціалізуватиметься на виробництві їжі та напоїв на рослинній основі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram