Новини
29 Серпня 2019
916

Олексій Гончарук призначений прем’єр-міністром України

За його кандидатуру проголосували 290 народних депутатів

Верховна Рада призначила Олексія Гончарука прем’єр-міністром України. За ухвалення відповідного рішення проголосували 290 народних депутатів.

Повний новий склад Кабінету Міністрів сформують найближчими днями. Кандидатуру ж Гончарука вніс до ВР президент України Володимир Зеленський.

Довідково. Олексій Гончарук на момент призначення на посаду голови уряду обіймав посаду заступника керівника Офісу президента України Зеленського.

У 2001-2006 рр. здобув вищу освіту в Інституті права імені князя Володимира Великого Міжрегіональної академії управління персоналом (магістр права). У 2012 р. закінчив Національну академію державного управління при президентові України. Також є випускником Aspen Institute Kyiv і kmbs (Києво-Могилянська бізнес-школа). Є магістром державного управління.

Гончарук працював юристом на Городнянському заводі продтоварів і в інвестиційній компанії PRIOR-Invest (Київ). У 2008 р. став засновником, керуючим партнером та арбітражним керуючим юридичної фірми Constructive Lawyers, яка надає послуги у сфері фінансування та інвестування будівництва нерухомості.

У 2009 р.і очолив всеукраїнську громадську організацію “Асоціація допомоги постраждалим інвесторам”. Обіймав посаду заступника гендиректора Першої Української індустріально-інвестиційної компанії. У 2015-2019 рр. очолював Офіс ефективного регулювання (BRDO).

У травні 2019 р. Гончарука призначили заступником глави Адміністрації президента, де він відповідав за блок економічного розвитку і продовження реформ. З 25 червня він став заступником керівника Офісу президента.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram