Новини
29 Серпня 2019
1 054

Новообрані народні депутати склали присягу 

Відбулось перше урочисте засідання Верховної Ради IX скликання

У четвер, 29 серпня, відбулось перше урочисте засідання Верховної Ради IX скликання, яке відкрив спікер ВР VIII скликання Андрій Парубій.

На засіданні були присутні чинний президент України Володимир Зеленський, а також президенти України Леонід Кравчук, Леонід Кучма, Віктор Ющенко та Петро Порошенко.

Також були присутні віце-президент Європарламенту Клара Добрев, президент ПА ОБСЄ Георгій Церетелі, віце-спікер Кнесету Ізраїлю Ісраель Ейхлер й інші почесні гості.

424 новообрані народні депутати склали урочисту присягу, після чого було проголошено перерву до 13:00.

Після того, як новообрані депутати підпишуть текст присяги, Верховна Рада IX скликання стане повноважною. І тоді перед новим парламентом складе повноваження чинний до цього Кабінет міністрів.

Партія “Слуга народу” пропонує обрати новим прем’єр-міністром Олексія Гончарука. Про це повідомив представник президента в парламенті Руслан Стефанчук. За його словами, кандидатура Гончарука вже внесена для включення на голосування.

Серед інших кандидатів на посади в новому Кабінеті міністрів — Ірина Венедиктова зі списку “Слуги народу” як міністр юстиції, а також Тимофій Милованов як міністр економіки та Оксана Маркарова, яка залишиться міністром фінансів.

Крім того, пропонується знову призначити главою Міністерства внутрішніх справ Арсена Авакова.  Главою Генеральної прокуратури пропонується призначити Руслана Рябошапку.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram