Новини
19 Жовтня 2022
417

В Раді пропонують створити Фонд ліквідації наслідків збройної агресії

Відповідний закон було ухвалено у першому читанні

Бюджетний комітет Верховної Ради України (ВРУ) рекомендував парламенту ухвалити в цілому законопроєкт щодо створення Фонду ліквідації наслідків збройної агресії, повідомив перший заступник голови Податкового комітету Ярослав Железняк.

Йдеться про законопроєкт №8027, який депутати схвалили у першому читанні 6 жовтня.

Фонд ліквідації наслідків збройної агресії пропонують створити у бюджеті на 2022 рік у складі спеціального фонду. Він наповнюватиметься за рахунок конфіскованих коштів росіян та російських підприємств в Україні.

Наступного року у бюджеті такий фонд передбачено розміром 19 млрд грн.

Коштом фонду планується здійснити будівництво та відновлення громадських будівель, захисних споруд цивільного захисту, реконструкцію чи капітальний ремонт будівель для ВПО, розроблення проєктної документації для зруйнованих росіянами об’єктів.

Крім того, кошти спрямують на реконструкцію та капітальний ремонт об’єктів критичної інфраструктури, пов’язаної з наданням послуг водопостачання, водовідведення, теплопостачання, а також на закупівлю шкільних автобусів, спецтранспорту для лікарень та деяких комунальних підприємств.

У пояснювальній записці зазначається, що рішення про виділення коштів з такого фонду ухвалюватиме Кабмін за погодженням із Бюджетним комітетом.

Нагадаємо, Японія допомагатиме Україні з відновленням енергетичної інфраструктури.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram