Новини
18 Жовтня 2022
386

Японія допомагатиме Україні з відновленням енергетичної інфраструктури

Енергетичні проєкти здійснюватимуться у співпраці з японським агентством JICA

Міністр енергетики України Герман Галущенко провів зустріч із Надзвичайним та Повноважним Послом Японії в Україні Мацудою Кунінорі, повідомили Finance.ua.

Герман Галущенко поінформував пана посла про систематичні атаки, що здійснюються російськими військами на об’єкти української енергетичної інфраструктури та наслідки руйнувань.

“Сьогодні знову знеструмлено та працює на дизель-генераторах Запорізька атомна електростанція. Це сталося внаслідок пошкодження підстанції, з якої живиться єдина лінія, яка об’єднує ЗАЕС з українською енергосистемою”, — повідомив він.

Міністр наголосив, що ЗАЕС має велике значення для енергетичної безпеки України та наголосив на необхідності її деокупації, демілітаризації та передачі під повний контроль легітимного оператора.

Сторони також обговорили напрями взаємодії щодо допомоги у забезпеченні України енергоносіями під час проходження опалювального сезону.

Окрему увагу на зустрічі було приділено готовності японської сторони допомогти з відновленням пошкоджених чи зруйнованих бойовими діями об’єктів критичної інфраструктури України, зокрема шляхом надання необхідного обладнання. Відповідні енергетичні проєкти здійснюватимуться у співпраці з японським агентством міжнародного співробітництва JICA.

Нагадаємо, Європа скоротила споживання російського газу в п’ять разів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram