Новини
24 Лютого 2020
1 142

Новий конкурент Beyond Meat: Cargill почне виробляти продукти зі штучного м’яса

У компанії впевнені, що популярність на замінник м’яса й надалі зростатиме

У квітні цого року компанія Cargill Inc запустить у виробництво котлети для гамбургерів і мелені продукти зі штучного м’яса, повідомляє Reuters з посиланням на офіційну заяву компанії.

Вихід Cargill, однєї з найбільших приватних компаній у світі, на ринок штучного м’яса підкреслює зростаючу популярність рослинних продуктів і очікування того, що споживачі будуть й надалі давати перевагу заміннику м’яса.

155-річна компанія являє собою значну конкуренцію для стартапів Beyond Meat і приватної компанії Impossible Foods із Кремнієвої долини. Великі м’ясні компанії, зокрема Tyson Foods і WH Group Smithfield Foods, також продають продукти на рослинній основі.

Попит на м’ясні альтернативи різко зріс, оскільки споживачі додають рослинний білок у свій раціон за станом здоров’я, а також через турботу про тварин і шкоду для навколишнього середовища від тваринництва.

Cargill планує використовувати свій багаторічний досвід роботи з інгредієнтами та закуповувати зернові культури, щоб виробляти продукцію під власною торговою маркою більш ефективно, ніж її конкуренти.

“Ми вважаємо, що у нас унікальна можливість бути дуже ефективними та дієвими в ланцюжку поставок”, — прокоментувала керуючий директор альтернативної білкової команди Cargill Елізабет Гатшенріттер.

Cargill також запропонує покупцям пиріжки на основі соєвого або горохового білка і мелені продукти, які можна приготувати у вигляді тако, спагеті або інших страв. Рітейлери зможуть продавати товари під власною торговою маркою.

Продукти Beyond Meat зроблені з горохового білка, в той час як Impossible Foods використовує соєвий білок.

“В обох випадках ми змагаємося. Ми пропонуємо портфель, який буде включати як горох, так і сою”, — зазначила Гатшенріттер.

Північноамериканський виробник горохового білка Puris є постачальником для Cargill і Beyond Meat. За словами Гатшенріттер, Cargill інвестувала в Puris $100 млн у січні 2018 р. та отримала вигоду від інвестицій завдяки обмеженим постачання горохового білка.

Cargill більш відомий тим, що торгує зерновими культурами, такими як кукурудза і соя, по всьому світу і поставляє яловичий фарш. Компанія заявила, що інвестувала $7 млрд у тваринний білок за останні п’ять років.

Як писали раніше Investory News, американський Forbes представив щорічний рейтинг найбільших приватних компаній США. Його очолила продовольча компанія Cargill, виручка якої журнал оцінив у $113,5 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram