Новини
4 Серпня 2020
910

Cargill виплатила сімейним власникам рекордні дивіденди у $1,13 мільярда

Це стало можливим завдяки зростанню прибутку на фоні нестійких сільськогосподарських ринків

Чистий прибуток американської компанії Cargill Inc за фінансовий рік (до травня 2020 року) склав $3 млрд, що на 17% більше, ніж попереднього фіскального року, і є четвертим за величиною показником за всю історію, повідомляє Bloomberg.

“Поряд з іншими компаніями, Cargill змогла заробити гроші на волатильності ринків внаслідок торгової війни США та Китаю й пандемії, плюс отримала прибуток від довгострокових ставок на виробництво яловичини, риби й птиці”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що разом зі зростанням прибутку, 125 членів сім’ї, які контролюють Cargill Inc., отримали найбільшу виплату – дивіденди акціонерам зросли до $1,13 млрд, збільшившись на 76%, у порівнянні з $643 млн у 2019 році.

Звіти показують, що компанія оголосила “спеціальні дивіденди” у 2019 році. “Наразі не зрозуміло, чи пов’язано збільшення виплат у 2020 фінансовому році з цими спеціальними дивідендами”, – наголошує видання.

І додає, що Cargill Inc. у середині липня заявила, що реінвестувала “в середньому 80% операційного грошового потоку у діяльність компанії”.

Нагадаємо, минулого року американський Forbes представив щорічний рейтинг найбільших приватних компаній США. Його очолила продовольча компанія Cargill, виторг якої журнал оцінив у $113,5 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram