Новини
3 Липня 2019
859

Нове призначення: Крістін Лагард номіновано на посаду президента ЄЦБ

Вперше в історії Європейського центрального банку керівником установи може стати жінка

regnum.ru: Крістін Лагард/(сс) World Economic Forum

Директорка-розпорядниця Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард номінована на посаду президента Європейського центрального банку. Рішення було ухвалено на позачерговому саміті Європейської ради, повідомляє “Європейська правда”.

Видання зазначає, що кандидатуру Лагард просував президент Франції Еммануель Макрон. “Таким чином, ЄЦБ вперше очолить жінка”, – йдеться у повідомленні.

У 2007-2011 роках Крістін Лагард була міністром економіки, фінансів та промисловості Франції, призначена президентом Ніколем Саркозі в червні 2007 р. Раніше обіймала посаду міністра сільського господарства та міністра зовнішньої торгівлі в уряді Домініка де Вільпена. Лагард є першою жінкою-головою МВФ, а також була першою жінкою-міністром фінансів серед країн Великої вісімки.

Додається, під час саміту вдалося домовитися про те, що виконавчий орган ЄС очолить представниця Німеччини Урсула фон дер Ляєн (є однією з близьких соратниць канцлера Німеччини Ангели Меркель). З 2013 року вона очолювала міністерство оборони Німеччини.

На посаду президента Європейської ради погодили кандидатуру бельгійського прем’єра Шарля Мішеля. При цьому виконувача обов’язків глави МЗС Іспанії Хосепа Борреля висунули на посаду високого представника ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки.

Для того, щоб ці призначення відбулись, запропоновані Єврорадою кандидатури повинен схвалити новий склад парламенту ЄС.

Нагадаємо, Європейський центральний банк (ЄЦБ) оновив прогнози з курсу євро, ВВП, інфляції та вартості нафти марки Brent. Так, курс євро у 2019 році буде знижуватися до $1,14 і залишатиметься біля цієї позначки наступні два роки. Прогноз зростання ВВП єврозони на 2019 рік погіршиться до 1,7% з 1,8%. При цьому інфляція очікується на рівні 1,6% у порівнянні з вересневої оцінкою у 1,7%. А от нафта Brent, за оцінкою аналітиків ЄЦБ, у середньому буде коштувати $71,8 з поступовим зменшенням ціни до $67,5 за барель.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram