Новини
19 Березня 2019
752

Ніякого безкоштовного багажу: почали діяти нові правила авіаперевезень

Скасовано і норму про мінімальну відстань між кріслами у літаку

В Україні почали діяти нові правила авіаперевезень та обслуговування пасажирів і багажу, повідомляє прес-служба Державної авіаційної служби. Новий документ вводиться на зміну розробленим Міністерством інфраструктури правилам, що діяли з 2012 р.

Зокрема, з нової редакції правил прибрали норму про обов’язкове безкоштовне перевезення багажу певної ваги. Нагадаємо, раніше можна було без оплати перевозити 15 кг. Тепер інформація про максимальну кількість і вагу багажу, який можна провозити безкоштовно, вказується в правилах кожного окремого авіаперевізника і договорі перевезення, що надається пасажиру. Тож, плата за реєстрацію в аеропорту тепер буде здійснюватися на законній підставі.

Змінилися й правила стягування плати за реєстрацію на рейс. Безкоштовною вона буде лише якщо це передбачено правилами застосування тарифу, за яким придбано квиток, а також, якщо не можна здійснити реєстрацію за допомогою сайту авіаперевізника або у кіоску самообслуговування у аеропорті. В іншому випадку авіаперевізник має право стягувати з пасажира додаткову плату за реєстрацію.

Серед іншого було змінено час закінчення реєстрації з 40 хв. до вильоту до 45 хв. і посадки до літака – з 10 хв. до 15 хв.

Також, авіаційна служба скасувала норму, що встановлювала мінімальну відстань між кріслами у салоні літака. Раніше авіаперевізники повинні були встановлювати сидіння з кроком не менше 31 дюйму (майже 79 см) в бізнес і преміум-класах та не менше 29 дюймів (понад 74 см) в економ-класі. Тепер ця норма не закріплена законодавчо і залишена на розсуд авіакомпанії.

Зазначимо, що за даними Центру транспортних стратегій (ЦТС), у 2018 р. показник зростання пасажиропотоку українських аеропортів збільшився на 24,5% та склав 20,54 млн осіб. Найбільш успішними по нарощуванню пасажиропотоку у 2018р. стали аеропорти “Рівне”, “Київ” та “Чернівці”.

Нагадаємо також, InveStory news відібрали найцікавіші моменти з лекції Девіда О’Браєна, яку він прочитав під час візиту до Києва. Він розповів, яка користь від введення плати за багаж і як це вплинуло на розвиток бізнесу Ryanair.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram