Новини
26 Грудня 2020
988

Нагодувати країну салатом: У Данії з’явилася величезна вертикальна ферма

Підприємство буде вирощувати 1000 тонн зелені на рік

У Копенгагені скоро почне свою роботу велика вертикальна ферма, яка буде виробляти 1000 тонн зелені на рік. Данська компанія Nordic Harvest, яка займається зведенням ферми, каже, що такий вид виробництва може повністю задовольнити попит країни на салат, який зараз поставляється з інших країн, пише Fast Company.

Країнам Європи постійно необхідно думати про розумне розміщення своїх будівель. Тому цілком логічно, що країна вирішила “заощадити місце”, створивши вертикальну ферму.

Nordic Harvest працює у партнерстві з тайванською компанією YesHealth Group, яка займається розробкою технологій для вертикальних ферм вже десять років. Фірма вже звела великі вертикальні ферми на Тайвані та в Китаї.

Як і більшість критих ферм, виробництво у Данії використовує технологію гідропоніки (спосіб вирощування рослин на штучних середовищах без ґрунту з невеликою кількістю води та без пестицидів).

Також нова ферма, що займає площу понад 6,967 тис. кв. м на землі, буде повністю працювати на енергії вітру. Видання зазначає, що теоретично, оскільки зелень буде набагато свіжіша, коли вона потрапить в магазини, система зменшить кількість харчових відходів.

На фото: YesHealth Group/Thibault Savary

Представники YesHealth Group повідомляють, що зелень з ферми надійде на полиці супермаркетів уже в січні. Спочатку вартість буде трохи вищою за ринкову, але потім вона зможе конкурувати зі звичайними продуктами.

“При такому способі вирощування ви можете контролювати всі витрати. На вас не буде впливати клімат, тому ви можете вирощувати зелень за своїм графіком”, — розповідають у YesHealth Group.

Зараз YesHealth Group планує розширити свою діяльність, запустивши проекти в інших країнах Європи.

Раніше Investory News писали, що компанія AeroFarms, найбільша вертикальна ферма у світі, залучила $100 млн інвестицій у серії E. Головним інвестором стала Ingka Group — материнська компанія IKEA.

А от, як IT-рішення змінюють світовий ринок харчових продуктів, можна дізнатися в нашому матеріалі за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram