Новини
12 Липня 2019
2 703

ІКЕА інвестувала у найбільшу в світі вертикальну ферму AeroFarms

Отримані $100 млн підуть на подальше розширення продуктових складів

Компанія AeroFarms, найбільша вертикальна ферма у світі, залучила $100 млн інвестицій у серії E. Головним інвестором стала Ingka Group – материнська компанія IKEA. У фінансуванні взяли участь британські компанії Wheatsheaf та ADM Capital, а також Mission Point Capital й китайські компанії GSR Ventures та AllianceBernstein, повідомляє The Financial Times.

Зазначається, що отримані кошти AeroFarms витратить на подальше розширення складів для своєї продукції. “Таким чином, дана угода підкреслює глобальний інтерес до сіті-фермерства”, – пише видання.

За словами Девіда Розенберга, виконавчого директора AeroFarms, одним із ключових моментів цього раунду було узгодження з інвесторами розуміння, “яким чином компанії вдасться зростати”.

AeroFarms – компанія з Нью-Джерсі (США) з 15-річним досвідом роботи – лідер серед господарств, де овочі вирощуються без пестицидів, під штучним освітленням і поблизу споживачів.

“Основні продукти компанії – рукола, крес-салат і капуста, що продаються під брендом Dream Greens у роздрібних мережах, включаючи Whole Foods і ShopRite”, – йдеться у повідомленні.

І додається, що поряд із замінниками м’яса рослинного походження вертикальне землеробство є частиною сільського господарства та виробництва харчових продуктів, що трансформується технологіями, особливо штучним інтелектом та аналізом даних.

“Провідні інвестори технологій та підприємці з Кремнієвої долини вкладають кошти у вертикальні ферми, включаючи Google GV, Uber, які підтримували компанію Bowery з Нью-Джерсі”, – зазначає The Financial Times.

На думку Еріка Кобаясі-Соломона, засновника IOI Capital, що займається інвестиціями в компанії, які пом’якшують зміни клімату, внутрішнє землеробство має більш економічний сенс, коли зовнішнє та тепличне господарство є складним або дуже дорогим.

“Наприклад, на Близькому Сході, де землеробство на відкритому повітрі практично неможливе в пустельній спеці, вертикальні ферми мали б сенс як інвестиції”, – вважає інвестор. І додає, що вертикальні ферми – лише частина рішення для годування світу: вирощені рослини повинні бути різноманітними, оскільки “важко нагодувати світ лише латуком, капустою та руколою”.

Тим часом в Англії (в Шептон-Маллет) в ході експерименту понад п’ятдесят корів були оснащені розумними нашийниками 5G, а також вушними бирками, які стежать за їх здоров’ям. Таким чином у Британії намагаються регулювати роботизовану систему доїння, яка сама підключається до тварин.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram