Новини
13 Грудня 2020
1 094

На ринок вийшов електромобіль на сонячних батареях

Початок поставок запланований на 2021 рік

Електромобільна компанія Aptera Motors, яка була закрита у 2011 році, але зараз знову повернулася на ринок, почала приймати замовлення на свій триколісний електромобіль, оснащений сонячною батареєю. За словами Aptera Motors, теоретично цю “машину ніколи не потрібно заряджати”, пише The Verge.

Розробкою найенергоефективнішого автомобіля у світі компанія займається з 2009 року. На жаль, перші спроби обернулися для фірми банкрутством, але засновники Aptera Motors не здалися. Провівши ретельну роботу над помилками, автовиробнику все-таки вдалося презентувати світові свій продукт — автомобіль Aptera.

Aptera презентована ​​у двох комплектаціях: Paradigm і Paradigm Plus. Дах і капот обох моделей вкриті сонячними панелями, що забезпечує запас ходу до 72 км на день при сонячній погоді. Засновники Aptera Motors зазначають, що деякі люди мало пересуваються містом, а отже й заряджати автомобіль їм не доведеться.

Незвичайний дизайн Aptera, особливо форма кузова, забезпечує коефіцієнт аеродинамічного опору в 0,13 і дозволяє розганятися з 0 до 100 км/год практично за 5,5 с у передньопривідній версії, а 3,5 с у повнопривідній.

Передзамовлення можна було оформити на сайті Aptera Motors, зробивши внесок у $100, проте зараз попередні продажі закрилися. Вартість моделей варіюється від $25,9 тис. до $46,9 тис. в залежності від версії та комплектації. Початок поставок заплановано на 2021 рік.

Нагадаємо, у Європі електричні автомобілі та гібриди вперше стали популярнішими за автівки з дизельними двигунами. У вересні кожна четверта нова машина зареєстрована у ЄС була електрокаром або гібридом.

А от компанія Bentley в новому десятилітті стане випускати виключно електромобілі. Перше авто на електротязі з’явиться через п’ять років.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram