Новини
25 Березня 2022
554

МЗС України відповіло главі міністерству закордонних справ Угорщини

Петер Сіярто заявив, що не дозволить постачання зброї Україні через свою територію й надалі країна купуватиме нафту й газ у рф

Міністерство закордонних справ України відреагувало на слова глави МЗС Угорщини Петера Сіярто про те, що країна не дозволить постачання зброї Україні через свою територію і не відмовиться від російських нафти та газу, закликавши Угорщину переглянути свою позицію заради спільного миру в Європі.

“Ми вже чули ці наративи, зокрема і від російських посадовців. Сподіваємося, що Угорщина як сусідня держава перегляне свою позицію заради спільного миру в Європі. Зараз ідеться не лише про інтереси та безпеку українського народу, а і про фундаментальні принципи, на яких базується Європа, зокрема й угорське суспільство”, — написав спікер Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко у своєму фейсбуці.

Він наголосив, що це не війна України, а війна росії проти всього демократичного світу.

“Підтримувати Україну однією рукою, а іншою фінансувати російську машину агресії, купуючи нафту та газ, — це насправді давати росії більше простору для наступу та вбивств”, — зазначили в МЗС.

Раніше Сіярто заявив, що Угорщина не хоче ризикувати життям і безпекою угорського народу й не дозволить постачання зброї Україні через свою територію, а також не відмовиться від російських нафти та газу.

“Учора на саміті прем’єр-міністрів Євросоюзу Володимир Зеленський повторив дві відомі вимоги українців: дозволити постачання зброї через нашу країну та одночасно припинити купувати природний газ та нафту у росії. Ми розуміємо, що президент України та український народ важливіші за все. Проте для нас безпека Угорщини й угорського народу має першорядне значення. Ми зробимо все, що в наших силах, щоб утримати Угорщину від війни, тому ми не допустимо постачання зброї на нашу територію”, — написав Сіярто у фейсбуці у п’ятницю.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram