Новини
4 Грудня 2019
1 779

Морвокзал Одеси та готель планують передати в концесію

На відновлення готелю необхідно 200 млн грн, яких у підприємства немає

Одеський морський вокзал та розташований там готель “Одеса” мають намір передати в концесію, повідомляє ЦТС, посилаючись на Олексія Мясковського, нового керівника ДП “Одеський МТП”.

За його словами, 80% в готелі належить державі (балансоутримувач – ДП “Одеський порт”), а 20% – приватній компанії.

“Одеса” була виведена з експлуатації у 2011 році. За попередніми оцінками на відновлення роботи готелю необхідно не менше 200 млн гривень. Таких коштів у підприємства немає”, – зазначив він.

І додав, що в такій ситуації найкращий вихід – передати готель в користування приватному інвестору. “Наразі вже розробляється пропозиція щодо передачі готелю в складі єдиного майнового комплексу з морським вокзалом в концесію”, – наголосив він.

За попередніми підрахунками на кінець року збитки підприємства досягнуть 100 млн грн. “На даний момент розроблений фінплан держпідприємства на 2020 рік, який передбачає вихід підприємства на прибутковість”, – зазначив Олексій Мясковський.

За його словами, досягти мети підприємство планує завдяки збільшенню доходів від діяльності портового флоту і шляхом зменшення витрат. “А також відмовившись від реалізації проєктів, які були спроєктовані виключно для освоєння коштів і не давали ніякої економічної вигоди, або ж мали безглузді терміни окупності по 10-15 років”, – підкреслив він.

Зазначається, що фінплан вже направили на затвердження до профільного міністерства.

Нагадаємо, у жовтні президент України Володимир Зеленський підписав закон “Про концесію” № 155-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 3 жовтня 2019 року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram