Новини
21 Січня 2020
1 448

Херсонський морпорт передали у концесію “Рисоіл-Херсон”

Сума фіксованого концесійного платежу складе 12 мільйонів гривень

За результатом концесійного конкурсу Херсонського морського порту визначено переможця — ТОВ “Рисоіл-Херсон”. Компанія перемогла в концесійному конкурсі щодо майнового комплексу ДП “Херсонський морський торговельний порт”, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів (КМУ).

“Концесія дозволить залучити інвестиції не лише в порт, а і в об’єкти місцевої інфраструктури”, — зазначив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

Заявкою, зокрема, передбачається висока ставка змінного концесійного платежу (7%), сума фіксованого концесійного платежу складе 12 млн грн, а інвестиційні зобов’язання — майже 300 млн грн.

Крім того, переможець вкладе понад 18 млн грн в місцеву інфраструктуру.

Про початок конкурсів з пілотним проектам концесії в портовій галузі уряд оголосив 12 вересня 2019 р. З переможцем кожного конкурсу буде укладено договір, сторонами якого стануть Мінінфраструктури, АМПУ, компанія-переможець конкурсу, а також підприємство (SPV, т. Н. “Проектна компанія”), яке буде створено і зареєстровано переможцем конкурсу в Україні для реалізації проекту.

Група “Рісойл” створена у 2000 р. та зареєстрована у Швейцарії (RISOIL S.A.), є одним із найбільших експортерів соняшникової олії та побічних продуктів переробки соняшнику з України. Компанія має офіси в деяких країнах Європейського Союзу, Україні та Грузії. Співвласник і генеральний директор компанії — Шота Хаджішвілі.

Як раніше писали Investory News, Херсонський морський торговельний порт передадуть у концесію на 30 років. 500 херсонців зможуть отримати робочі місця.

Також, мають намір передати в концесію й Одеський морський вокзал та розташований там готель “Одеса”. На відновлення готелю необхідно 200 млн грн, яких у підприємства немає.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram