Новини
23 Жовтня 2019
923

В концесію на 30 років: Херсонський морпорт може залучити 1,4 мільярда гривень

Приватні інвестори можуть подати свої пропозиції до 6 грудня 

Фото: АМПУ

Херсонський морський торговельний порт передадуть у концесію на 30 років. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook глава Херсонської ОДА Юрій Гусєв.

“Херсонський морський торговельний порт передадуть в концесію на 30 років. За цей час очікується залучення інвестицій приватного партнера в розмірі 1,4 млрд грн”, — йдеться в повідомленні.

Згідно з його повідомленням, завдяки збільшенню потужності й ефективності підприємства в бюджети різних рівнів буде надходити близько 300 млн грн податків. Ці гроші будуть надходити як до місцевого, так і до обласного бюджету, і можуть бути використані на розвиток місцевої інфраструктури. Також, 500 херсонців отримають робочі місця.

Після завершення дії угоди приватний концесіонер поверне всі активи, навіть новостворені, у власність держави.

“До 6 грудня приватні інвестори можуть подати свої пропозиції — тендерне оголошення концесійного проекту Міністерство інфраструктури України оприлюднило 8 жовтня”, – додав Юрій Гусєв.

Нагадаємо, чотири приватних інвестори мають намір взяти участь у конкурсі на право оренди майна державного стивідора “Скадовський морський торговельний порт”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram