Новини
12 Вересня 2019
1 159

Орендою порту “Скадовськ” зацікавились інвестори

Конкурс на право оренди майна порту буде оголошено найближчим часом 

Чотири приватних інвестори мають намір взяти участь у конкурсі на право оренди майна державного стивідора “Скадовський морський торговельний порт”, повідомляє прес-служба Адміністрації морських портів України (АМПУ).

Фонд державного майна України у Херсонській області має намір оголосити конкурс найближчим часом.

“Оптимальним для розвитку порту Скадовськ, зважаючи на його невеликі розміри, Адміністрація морських портів України вбачає пошук одного орендаря на всі майданчики, якими володіє держстивідор. Це дозволить запобігти можливим конфліктам між портовими операторами на обмеженій території”, — зазначив керівник АМПУ Райвіс Вецкаганс.

Він також додав, що необхідною вимогою подальшого співробітництва з майбутнім інвестором, який плнує взяти в оренду майно держстивідора в Скадовську, має стати гарантований обсяг збільшення вантажопотоку, відповідно до якого АМПУ зможе планувати власні інвестиції в днопоглиблення порту Скадовськ.

Як повідомляють в АМПУ, відповідно до планів компаній “Амалтея Трейд”, “Софія-1 плюс”, “Чорномор Інвест Транс” та “Морські ворота”, через Скадовський порт може бути організована перевалка аграрних вантажів, комплектуючих для вітроелектростанцій, полімерів, а також поромні перевезення з Туреччини та країн Кавказу.

Обсяги перевалки, що були оприлюднені потенційними інвесторами на зустрічі, становлять від 300 тис. т до 500 тис. т на рік.

Нагадаємо, за підсумками семи місяців 2019 р. морські порти України обробили 85,5 млн тонн вантажів, що майже на 16% більше аналогічного періоду минулого року.

Також, з 27 липня по 2 серпня цього року морськими портами України на експорт було відвантажено 1,09 млн т основних зернових культур.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram