Новини
22 Березня 2019
932

Дорогою ЄС: Європейці побудують дорогу на Приазов’ї

Фінансову підтримку отримають два інфраструктурні проекти в Україні

Україна разом з Європейським Союзом розвиватиме інфраструктуру Приазов’я. Про це повідомляє Міністерство інфраструктури із посиланням на главу представництва ЄС в Україні Хюґа Мінгареллі.

“Європейські інституції готові підтримати два проекти: покращення залізничного сполучення Запоріжжя-Маріуполь та будівництво дороги сполученням Маріуполь-Миколаїв”, – зазначив Мінгареллі.

Наразі говориться про розробку попереднього техніко-економічного обґрунтування обох проектів із залученням фінансування ЄІБ. У свою чергу міністр інфраструктури Володимир Омелян наголосив, що питання зміцнення безпеки Маріуполя та Бердянська знаходяться в полі особливої уваги президента України.

“Ми говоримо про Азов, як про точку спротиву російської агресії на морі. Розвиток інфраструктури цього регіону – важливий проект як з точки зору посилення безпеки, так і з огляду на стимулювання зростання економічного і соціокультурного розвитку регіону”, – зазначив міністр.

Володимир Омелян також звернувся із проханням до представників європейської сторони допомогти з вдосконаленням роботи прикордонної інфраструктури на кордоні Україна-ЄС. Та підняв для обговорення питання про виконання Україною Угоди про Асоціацію у розрізі схвалення законодавства у сфері транспорту та інфраструктури.

“Ключові інфраструктурні законопроекти, що є частиною плану з виконання Угоди про Асоціацію знаходяться у Верховній Раді України, ми очікуємо на їх схвалення парламентом”, – зазначив Омелян.

Нагадаємо, Міністерство інфраструктури готує близька 10 концесійних проектів. Зокрема концесію аеропортів “Бориспіль” та “Львів” із залученням регіональних летовищ.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram