Новини
19 Листопада 2020
1 267

Мінцифри: В Україні почали вивільняти частоти для 5G

Початок розгортання мережі очікується з 2022 року

Міністерство цифрової трансформації ініціювало вивільнення частот для впровадження зв’язку п’ятого покоління, повідомляє прес-служба відомства з посиланням на заяву віце-прем’єр-міністра цифрової трансформації Михайла Федорова.

“На засіданні уряду було прийнято багато рішень, які наближають нас до цілей покрити всю територію країни якісним мобільним і фіксованим інтернетом. Минулого тижня ми прийняли План розвитку 5G. 18 листопада затвердили План вивільнення частот для поширення 5G”, — розповів міністр.

План передбачає вивільнення смуг радіочастот, діапазони яких займає телебачення, для впровадження радіотехнології LTE в діапазонах 790-862 МГц і 694-790 МГц.

Зараз на цих частотах працює українське телебачення.

Схвалений План передбачає вивільнення частот компаніями та налаштування обладнання на нижчі діапазони компаніями “Зеонбуд” і ТРК “Ефір”. Вивільнення частот не завадить роботі телебачення, адже воно буде працювати в нижчих діапазонах.

Оголошення тендеру на частоти для розвитку 5G планується на жовтень 2021 р. Початок розгортання мережі 5G очікується з 2022 р. в найбільших населених пунктах.

Повідомляється, що в сільській місцевості, віддалених територіях і вздовж автомобільних доріг буде використовуватися 4G.

Для впровадження 5G Кабінет Міністрів України затвердив план використання радіочастотного ресурсу України до 2025 р. Він доповнений новими базовими стандартами LTE/LAA, eLTE-U і PMP. Ці зміни дозволять користувачам отримувати більш стабільні та високі швидкості при перегляді відео і прослуховування музики.

Додатково уряд розширив повноваження Міністерства цифрової трансформації — надання фінансової підтримки місцевим бюджетам для розвитку широкосмугового доступу в інтернет.

Нагадаємо, Nokia уклала угоду з найбільшим британським оператором мобільного зв’язку BT Group Plc на постачання обладнання для мереж 5G. На частку компанії припадатиме 63% всієї мережі BT.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram