Новини
12 Липня 2023
299

Мінцифри: “Дія” долучиться до розробки європейського цифрового гаманця

Це програма для зберігання і використання ідентифікаційних даних


Консорціум Potential працює над розробкою європейського цифрового гаманця — Мінцифра представила “Дію” як претендента для реалізації проєкту, повідомили у Мінцифри.

“Цифровий гаманець — це програма для зберігання і використання ідентифікаційних даних. Консорціум POTENTIAL (PilOTs for European Digital Identity Wallet) працює над розробкою європейського сервісу, який даватиме можливість відкривати банківський рахунок онлайн, мати постійний доступ до водійських прав у телефоні, користуватися електронним підписом, отримувати електронні медичні рецепти”, — йдеться у повідомленні.

Наразі консорціум POTENTIAL (PilOTs for European Digital Identity Wallet) працює над розробкою європейського сервісу, який допоможе відкривати банківські рахунки онлайн, мати документи в смартфоні тощо.

“Команда Мінцифри презентувала можливості Дії на зустрічі міжнародного консорціуму в Парижі. Показали європейським колегам, як з Дією відкрити банківський рахунок за хвилину, створити електронний підпис та користуватися цифровими документами”, — додав міністр Михайло Федоров.

Як писали раніше Investory News, Мінцифра підписала меморандум про співпрацю з одним із найбільших виробників телекомунікаційного обладнання у світі Cisco.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram