Новини
19 Червня 2023
332

Затверджено перелік країн для програми е-резидентства України

До списку потрапили Словенія, Індія, Пакистан і Таїланд

Міністерство цифрової трансформації затвердило перелік країн, яким буде доступне українське е-резидентство, повідомили у відомстві.

Йдеться про Словенію, Індію, Пакистан та Таїланд, але перелік країн поступово розширюватиметься.

За допомогою програми е-резидентства іноземні підприємці зможуть віддалено зареєструвати свій бізнес в Україні та сплачувати тут податки в режимі онлайн, використовуючи передові технології.

“Зараз доопрацьовуємо додаткову нормативно-правову базу та тестуємо інформаційну систему е-резидент. Тож чекайте на повноцінний запуск програми незабаром”, — наголосили у Мінцифри.

Е-резидентство України не буде доступне громадянам росії, білорусі та країн, що входять до “сірого” чи “чорного” списку FATF. Також е-резиденти не зможуть надавати послуги українським громадянам, тобто працюватимуть виключно з іншими іноземцями.

У жовтні 2022 року Верховна Рада дозволила іноземцям отримати статус е-резидента в Україні. Для е-резидентів передбачається оподаткування, аналогічне податкам для ФОП третьої групи (5% в рамках ліміту для цієї групи та 15% — від його перевищення), а податковим резидентом для е-резидентів буде банк.

Список країн, громадянам яким дозволено стати е-резидентами України, визначає уряд.

Нагадаємо, Україна прагне як найшвидше легалізувати крипту.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram