Новини
1 Жовтня 2019
916

“Метінвест” отримав заявок на викуп єврооблігацій на $639,3 мільйона

Заявки ще можна подавати, але без права на 3%-ну премію

Гірничо-металургійна група “Метінвест”, яка оголосила 17 вересня про пропозицію викупити за кошти єврооблігації на $440 млн з випуску на $944,515 млн із погашенням у 2023 році та купоном 7,75% й випустити нові облігації, отримала на викуп від власників єврооблігацій заявок на суму $639,391 млн, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Згідно із повідомленням на Ірландській фондовій біржі, “… орієнтовний коефіцієнт масштабування становить приблизно 71,265%”.

Зазначається, що за умовами оферти, інші власники єврооблігацій ще можуть подавати заявки на викуп до 15 жовтня включно. “Однак вони вже не отримають 3% премії за ранню подачу”, – йдеться у повідомленні.

“Метою оферти є проактивне управління погашення боргу, продовження термінів погашення боргу та зниження ризиків рефінансування”, – зазначається в оголошенні “Метінвесту”.

Видання пише, що ціна викупу для тих, хто погодиться продати до 30 вересня, становить 106% номіналу плюс накопичені відсотки.

“Прайсинг нових єврооблігацій орієнтовно запланований на 1 жовтня, підбивання підсумків оферти – близько 16 жовтня, щоб провести всі розрахунки 17 жовтня”, – йдеться у повідомленні.

За інформацією “Інтерфакс-Україна”, починаючи з 18 по 27 вересня “Метінвест” проводив зустрічі з інвесторами в США, Великобританії та континентальній Європі.

“Організаторами виступають Deutsche Bank, Natixis і UniCredit”, – зазначає джерело в банківських колах.

Додається, що компанія має намір розмістити доларові євробонди терміном обігу 8-10 років, а також розгляне можливість траншу в євро на 5-7 років.

Нагадаємо, прибутки Metinvest у першій половині 2019 року, зменшилися майже на 40%, у порівнянні з цим же періодом минулого року – до $408 млн. Виторг компанії за першу половину 2019 року скоротився до $5,82 млрд.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram