Новини
3 Квітня 2024
134

Метінвест Ріната Ахметова об’єднала три свої гірничо-збагачувальні комбінати

Компанія провела оптимізацію для підвищення ефективності

Фото: metinvestholding.com

У Метінвесті запроваджують нову модель роботи криворізьких добувних підприємств. З квітня 2024 року управляти Центральним, Інгулецьким та Північним ГЗК буде єдиний адміністративно-управлінський центр. Для цього створено гірничодобувний департамент у структурі Операційної дирекції Групи. Очолив департамент Ігор Тоньов, якого також призначено на посаду єдиного генерального директора трьох ГЗК. Комбінати тепер матимуть єдину адміністративну команду та функціональних керівників, повідомляється на сайті компанії.

Очікується, що впровадження нової моделі управління ГЗК, які з початку війни працюють із частковою завантаженістю, сприятиме підвищенню ефективності роботи підприємств, адже тепер процеси збагачення руди та виготовлення залізорудного концентрату об’єднаються у загальний для всіх комбінатів технологічний ланцюжок. Також створення єдиного центру управління дозволить оптимізувати однакові бізнес-процеси підприємств та централізувати деякі сервісні функції. Це, своєю чергою, значно зменшить адміністративні витрати та підвищить економічну стійкість ГЗК.

“В умовах нинішніх викликів, не маючи об’єктивної можливості вивести завантаженість ГЗК на оптимальний рівень, ми шукаємо ефекту від об’єднання їхніх можливостей та бізнес-процесів. Створення єдиного консолідованого ГЗК значно збільшить ефективність цих процесів, а також сприятиме створенню нових синергетичних зв’язків між підприємствами”, — зазначив генеральний директор Метінвесту Юрій Риженков.

Планується, що в єдиному центрі управління кожен напрям роботи матиме одного функціонального директора та один відділ для всіх ГЗК: з виробництва, фінансів, закупівель тощо. При цьому кожен ГЗК збереже свій юридичний статус.

Централізація управлінських функцій ГЗК торкнеться лише адміністративного персоналу, і аж ніяк не вплине на працівників робітничих професій.

“Головне завдання, яке сьогодні стоїть перед командою гірничо-збагачувального сегмента, — стійке підвищення операційної ефективності. Це дозволить нам в умовах обмеженої завантаженості виробництва працювати з позитивним фінансовим результатом. Якщо раніше кожен ГЗК працював як окреме підприємство, то тепер ми об’єднуємося в одну велику. команду. Це дає нам можливість ефективно перерозподіляти персонал між ГЗК для оперативного закриття дефіцитів та заміщення послуг сторонніх осіб, ділитися кращими практиками та швидко їх впроваджувати”, — сказав Ігор Тоньов.

Очікується, що всі перехідні процеси на підприємствах будуть завершені протягом кількох місяців.

Як писали раніше Investory News, створено надефективну модульну піч “Фурно” для цементної промисловості.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram