Новини
3 Листопада 2021
624

“Укренерго” розміщує 5-річні “зелені” євробонди на $825 мільйонів

Організатори розміщення: BNP Paribas, Deutsche Bank, Goldman Sachs та Укрексімбанк

“Укренерго” розміщує 5-річні “зелені” єврооблігації на $825 млн під 6,875%, повідомляє “Інтерфакс-Україна” з посиланням на джерело у банківських колах.

Підсумковий попит на єврооблігації компанії становив близько $2,1 млрд.

Організаторами розміщення виступають BNP Paribas, Deutsche Bank, Goldman Sachs та Укрексімбанк.

У жовтні Кабінет міністрів України надав “Укренерго” держгарантії обсягом до 22,8 млрд грн ($865 млн за курсом на момент виходу ухвали) для випуску єврооблігацій з метою погашення боргів за електроенергію, вироблену з відновлюваних енергоджерел (ВДЕ).

Згідно з документом, Міненерго України спільно з “Укренерго” та ДП “Гарантований покупець” (“ГарПок”, один з учасників оптового ринку електроенергії) мають забезпечити спрямування запозичених коштів на погашення заборгованості, що виникла за договорами купівлі-продажу електроенергії за “зеленим” тарифом, укладеними між “ГарПоком” та ВДЕ-генерацією.

“Укренерго” розраховує забезпечити повне погашення боргів перед виробниками “зеленої” електроенергії через випуск єврооблігацій та власних коштів”, — зазначив голова правління компанії Володимир Кудрицький.

“Укренерго” здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередач, а також централізовану диспетчеризацію об’єднаної енергосистеми країни.

Нагадаємо, Верховна Рада України 21 жовтня ухвалила закон про енергетичну ефективність. Документ, на думку авторів, стимулюватиме розвиток енергосервісу в Україні.

Як відомо, Україна та Грузія домовились поглибити двостороннє співробітництво у сферах енергоефективності, зеленої енергетики й транспортування енергоресурсів. У планах — активізація роботи в межах проєкту Євро-азійського нафтотранспортного коридору.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram