Новини
17 Жовтня 2021
771

Lego не підтримуватиме гендерні стереотипи своїми іграшками

Компанія тепер не маркує свої продукти як товари “для дівчаток” або “для хлопчиків”

Виробник іграшок Lego пообіцяв усунути гендерні стереотипи у своїх товарах за результатами дослідження, проведеного Інститутом Джини Девіс. В опитуванні брали участь близько 7 тис. батьків і дітей з усього світу, пише The Guardian.

З початку 2021 року Інститут Джини Девіс проводить аудит Lego і консультує компанію з метою подолання гендерних упереджень і шкідливих стереотипів. Його останнє дослідження, присвячене Міжнародному дню дівчаток (11 жовтня), показало, що ці стереотипи все ще широко поширені серед дітей та їх батьків.

Згідно з результатами опитування, 71% хлопчиків зізналися, що бояться грати з “іграшками для дівчаток”, тому що над ними будуть сміятися. Автори дослідження кажуть, що цей страх поділяють і дорослі, які більше стурбовані, що їх синів будуть дражнити.

Дослідження також показало, що батьки набагато частіше спонукали синів займатися спортом і точними науками, в той час, як дочкам пропонували танцювати, переодягатися або готувати випічку.

“Існує асиметрія: ми заохочуємо дівчаток грати з “іграшками для хлопчиків”, але не навпаки, — говорить нейробіолог Джина Ріппон. — Якщо дівчата не грають з конструкторами, вони не розвивають просторові навички, які допоможуть їм у подальшому житті. Якщо ж ляльки нав’язують тільки дівчаткам, тоді хлопчики втрачають навички виховання”.

У Lego зазначають, що прагнуть зробити іграшки більш інклюзивними. Компанія вже перестала маркувати свої продукти як товари “для дівчаток” або “для хлопчиків” — замість цього її сайт пропонує вибрати теми, якими цікавиться дитина.

Нагадаємо, один із найбільших у світі виробників іграшок Lego запустив платформу Lego World Builder, де користувачі можуть запропонувати свою ідею для створення нових персонажів або світів Lego. Якщо ідея сподобається — компанія може купити її.

Тим часом данська компанія анонсувала новий конструктор для дорослої аудиторії — рояль із 3662 деталей. Якщо під’єднати його до смартфона, інструмент зможе відтворювати гру інструмента.

Також, Investory News підготували добірку найдорожчих та незвичайних колекцій Lego, з якими можна ознайомитися тут.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram