Новини
28 Жовтня 2019
959

Костянтин Жеваго залишає пост гендиректора компанії Ferrexpo

Рішення тимчасове, допоки не вирішаться “певні питання” в Україні

Фото: Андрій Гудзенко/LIGA.net

Ексвласник банку “Фінанси і кредит” Костянтин Жеваго за власною ініціативою залишає пост генерального директора компанії Ferrexpo, мажоритарієм і CEO якої він є, йдеться у повідомленні на сайті компанії.

“Аби зосередитися на розв’язанні певних питань в Україні, що стосуються одного з підприємств, якими він володів до 2015 року”, – так було поінформовано раду директорів компанії.

Зазначається, що рада директорів доручила виконання обов’язків гендиректора фіндиректору Крісу Меве, який візьме на себе всі виконавчі обов’язки Костянтина Жеваго на додаток до його наявних фінансових обов’язків.

“Меве має глибокі знання щодо групи, протягом 11 років роботи в Ferrexpo він відіграв важливу роль у розробці та реалізації багатьох стратегічних ініціатив, які забезпечили фінансове становище компанії та її здатність стійко розвиватися”, – йдеться у повідомленні.

Костянтин Жеваго залишиться у раді директорів в якості незалежного, не виконавчого директора. “Дані зміни наберуть чинності негайно і до подальшого повідомлення”, – попередили у компанії.

Як зазначив Стів Лукас, голова ради директорів Ferrexpo, рада директорів, включаючи Костянтина Жеваго, вважає, що ця тимчасова зміна керівництва необхідна в інтересах всіх акціонерів, аби він міг зосередитися на поточних справах в Україні, не впливаючи на діяльність компанії.

За інформацією Інтерфакс-Україна, Державне бюро розслідувань 9 жовтня заочно повідомило про підозру екснардепа Жеваго у причетності до розкрадання коштів банку “Фінанси та Кредит” на суму 2,5 млрд грн.

11 жовтня Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомила, що детективи Національного антикорупційного бюро України за погодженням з прокурорами САП оголосили колишньому народному депутату Верховної Ради VIII-го скликання підозру щодо внесення неправдивих відомостей у деклараціях за 2015 рік, 2016 і 2017 роки – він не вказав факт наявності у нього фінансових зобов’язань.

“Так, протягом 2015-2016 років ексдепутат не вніс до декларації понад 10 млн грн, а у 2017 році – понад 9 млн грн. Розслідування наведених фактів детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП здійснюють з 2017 року”, – зазначила САП у повідомленні на своїй сторінці у Facebook. У ньому не вказано прізвище екс-парламентаря.

“Джерело в правоохоронних органах повідомило агентству “Інтерфакс-Україна”, що, мова йде про Костянтина Жеваго”, – пише видання.

Жеваго був народним депутатом з 1998 року.

Ferrexpo – швейцарська залізорудна компанія з активами в Україні. Основна діяльність – виробництво й експорт високоякісних залізорудних окатишів, що використовуються у виробництві сталі.

Раніше Investory News писали, що гірничорудна компанія Ferrexpo з активами в Україні відклала публікацію річного звіту, яка була запланована на 20 березня, а пізніше – на 3 квітня. На той момент дату публікації річного звіту компанії було змінено вже втретє.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram