Новини
22 Травня 2019
1 505

Компанію Avon продадуть бразильській Natura Cosmeticos

Фінансову сторону угоди наразі не розголошують

Бразильська компанія Natura Cosmeticos, що володіє мережею The Body Shop, вирішила придбати американського виробника косметики Avon. Вартість угоди наразі не розголошується.

Відомо лише, що після підписання контракту Natura стане власником близько 76% акцій об’єднаної компанії, інші 24% залишаться акціонерам Avon, повідомляє Financial Times з посиланням на власні джерела.

Як зазначають співрозмовники газети, за умовами угоди, вартість всієї компанії Avon оцінена більш ніж в $2 млрд. Видання зазначає, що Natura отримає частку тільки в міжнародному підрозділі Avon. “Свій бізнес в Північній Америці компанія три роки тому виділила в окреме підприємство, його у квітні придбала корейська LG Household & Health Care за $125 млн”, – йдеться у повідомленні.

І зазначається, що завдяки Avon Natura зможе розширити свою присутність по всьому світу. “І головним чином в Європі, Азії та Латинській Америці”, – пише Financial Times.

За інформацією видання, Avon в останні роки переживає складні часи. У січні компанії довелося скоротити 2,3 тис. працівників, щоб зменшити збитки на $100 млн. “Капіталізація компанії неухильно скорочується, у вівторок вона становила $1,4 млрд”, – пише видання.

І додає, що Avon, яка була піонером прямих продажів продукції, не змогла впоратися з тиском конкурентів – у першу чергу Sephora, Estee Lauder і L’Oreal. Як зазначає The Wall Street Journal основна причина в тому, що бізнес-модель компанії зіткнулася зі зміненими звичками покупців. “Традиційні продажі “від дверей до дверей” поступилися онлайн-купівлі, з впровадженням яких Avon запізнилася”, – підкреслює видання.

Раніше Investory News писали, що мультибрендова компанія CHOICE планує будівництво двох власних заводів по виробництву продукції. Один називатиметься “Green Max” – на ньому виготовлятимуть побутову хімію та косметику. А на другому заводі – фітокомплекси CHOICE і “Добра їжа”. На даний момент вже придбана земельна ділянка 1,6 га під Гостомелем.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram