Новини
18 Серпня 2021
523

Китайські конкуренти завдають Tesla подвійний удар

На ринок електромобілів у Піднебесній приходять нові гравці

На фото: електрокар Хpeng p7

Китайський виробник електромобілів Xpeng запланував збільшити виробничі потужності зі 100 до 200 тис. машин на рік на одному зі своїх ключових заводів через конкуренцію, що загострилася. Про збільшення виробництва вдвічі повідомляє CNBC.

У липні було вироблено трохи більш як 8 тис. автомобілів, що виявилося місячним рекордом. Якщо порівняти з аналогічним періодом минулого року компанія виробила на 228% більше автомобілів.

У той час як Xpeng активно розширює виробництво своєї лінійки моделей — позашляховика G3, седана P7 і недавно випущеного P5 — конкуренція в китайській електромобільної галузі загострюється. Крім Xpeng на ринку присутні китайські компанії Nio і Li Auto. Головним суперником Xpeng залишається Tesla, якій китайський автопром завдав подвійний удар.

Збільшення виробництва планується шляхом будівництва власних заводів. Торік у південній китайській провінції Гуандун відкрився завод Zhaoqing, який забезпечить заплановане збільшення виробництва. Цього року компанія оголосила про співпрацю з владою міста Ухань для будівництва там нової виробничої бази.

Останнім часом на ринок електромобілів приходять нові гравці. Німецька Audi AG і китайська FAW планують у 2024-му почати спільне виробництво електрокарів.

На фото: електрокари Costin EC1

Компанія Chery готується до випуску нового дешевого електромобіля для молоді, який був створений спільними зусиллями Chery Holding Group, Chery New Energy і Shandong Qihe County.

Автомобіль під назвою Costin EC1 буде оснащений одним електродвигуном потужністю 34 к.с. Повного заряду акумулятора вистачатиме приблизно на 200 км, однак точна ємність батареї не повідомляється.

Початок масового виробництва електромобіля заплановано на вересень цього року. Імовірно, його ціна не перевищить $5 тис.

Тим часом китайський автовиробник GAC готується вивести на ринок електромобіль, у якого батарея буде заряджатися з 0 до 80% всього за 8 хв.

На фото: електрокар Gac Aion V

Відомо, що повільна зарядка і малий запас ходу — це саме те, що не влаштовує в сучасних електромобілях. Розв’язання проблеми обіцяє китайська компанія GAC, представивши електрокар з рекордно високою швидкістю зарядки батареї.

На цей час кращі європейські електрокари дозволяють зарядити батарею за 20-40 хв в залежності від потужності зарядної станції.

GAC створив два варіанти швидкої зарядної станції. Більш потужна може заряджати електромобіль з потужністю близько 500 кВт. Навіть коли батарея електрокара заряджена більш ніж на 80%, батарея готова отримувати близько 481 кВт·год. Для порівняння: Porsche Taycan підтримує максимум 450 кВт·год переданої потужності.

Очікується, що до кінця 2021 року в КНР з’явиться близько сотні фірмових зарядних портів.

Представники компанії запевняють, що зарядка на такій станції при кімнатній температурі не вплине на ресурс акумулятора: для нього заявлений термін служби 1 млн км.

Як писали раніше Investory News, п’ять найбільших автомобільних компаній США та Європи вклали десятки мільярдів доларів у виробництво та нові технології.

А от Департамент транспорту Індіани (INDOT) оголосив про спільний проєкт з Університетом Пердью і німецьким стартапом Magment із розробки першої у світі дороги з магнітного цементу, яка дозволить заряджати електромобілі під час рух.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram