Новини
5 Липня 2021
650

Кабмін вводить нові правила в’їзду на територію України

Рішення ухвалено через поширення нового штаму коронавірусу Дельта

З 2 липня 2021 року всім українцям, які повертаються з Португалії, Росії, Великої Британії та Індії, потрібно здати експрес-тест на коронавірус або встановити додаток Дія вдома для проходження 14-денної самоізоляції. Про це у своєму телеграм-каналі повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Достроково завершити самоізоляцію можна через отримання негативного результату ПЛР-тесту.

За словами міністра саме у цих країнах спостерігається найбільша кількість випадків зараження новим штамом “Дельта”. “І всім іноземцям, які приїжджають з цих країн, потрібно обов’язково здати експрес-тест”, — наголосив він.

Наразі Україна знаходиться в “зеленій зоні”, правила в’їзду з інших країн не змінювалися й додаток встановлювати не потрібно.

11 травня ВООЗ класифікувала варіант коронавірусу B.1.617 (Дельта), який був виявлений в Індії, як “тривожний”. Там заявили, що є докази того, що цей штам є більш заразним і, ймовірно, нечутливим до антитіл. Штам Дельта викликає більш серйозні симптоми, зокрема біль у животі, нудоту, блювоту, втрату апетиту, втрату слуху та болі в суглобах.

Тим часом влада Греції заявила, що економіка країни знову не закриватиметься через пандемію коронавірусу тільки заради захисту людей, які не хочуть робити щеплення. Попри занепокоєння з приводу поширення більш заразного варіанту Дельти, минулого тижня в Греції скасували обов’язкове носіння масок для обличчя на відкритому повітрі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram