Новини
5 Липня 2021
755

Влада Греції оголосила, що економіка країни не закриватиметься через коронавірус

Наразі повністю вакциновано близько 35% з 11 мільйонів населення країни

Фото: Прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс/Reuters

Економіка Греції знову не закриватиметься через пандемію коронавірусу тільки заради захисту людей, які не хочуть робити щеплення. Про це заявив прем’єр-міністр Кіріакос Міцотакіс, повідомляє Reuters.

“Коли ми запроваджували всеосяжні заходи, вакцини не було. Наразі у нас є вакцини”, — наголосив він. І додав, що не може зробити щеплення обов’язковими. “Кожен бере на себе свою відповідальність — країна більше не закриється для захисту декількох нещеплених”, — зазначив міністр.

Греція добре впоралася з першою хвилею COVID-19 минулого року. Але нова хвиля інфекцій змусила країну з листопада ввести жорсткі обмеження, які коштували економіці, яка повільно виходить з десятирічної кризи, багатомільярдних втрат.

Зазначається, що близько 35% з 11 мільйонів населення країни були повністю вакциновані. Для підвищення рівня вакцинації уряд минулого тижня запропонував молоді фінансові бонуси — готівкову картку на суму €150 в обмін на отримання першої дози вакцини від коронавірусу до кінця року.

“Близько 940 тисяч греків віком від 18 до 25 років, які отримають першу дозу вакцини до кінця року, матимуть право на отримання грошового бонусу “pass free”, — заявив уряд. — Їм дозволять витратити його на літніх канікулах та культурних заходах з 15 липня”.

Попри занепокоєння з приводу поширення більш заразного варіанту Дельти, минулого тижня в Греції скасували обов’язкове носіння масок для обличчя на відкритому повітрі. Повністю щеплені греки також можуть ходити на роботу або до тренажерного залу без необхідності тестування.

Раніше Investory News писали, що влада Греції вигадала спосіб поправити стан власної економіки та заробити на пандемії коронавірусу, через яку працівники по всьому світу переходять на віддаленку. Йдеться про податкову знижку обсягом 50% на дохід для тих, хто переїде та стане податковим резидентом.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram