Новини
6 Червня 2019
916

Інвестиції в пігулки: Фармацевтика в лідерах серед привабливих галузей

У 2018 році обсяг капітальних інвестицій в українське фармвиробництво зросло до $88 млн

Українська фармацевтика на кожні 100 грн доданої вартості має 19 грн капітальних інвестицій – це один з найвищих показників серед галузей економіки України.

Таким чином за рівнем інтенсивності інвестицій ця галузь ділить друге місце з телекомунікаціями, трохи поступаючись лише харчовій промисловості (там 20 грн інвестицій на 100 грн доданої вартості). У топ-5 галузей також увійшли агропромисловий комплекс (17 грн) і нафтопереробка (14 грн), передає Інтерфакс-Україна, посилаючись на інфографічний довідник “Фармацевтика України 2019”, підготовлений компанією Top Lead.

Як зазначають автори дослідження, обсяг інвестицій в фармвиробництво ще не відновився до докризового рівня. “Але рівень інтенсивності інвестицій вище середнього по галузях економіки України”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у 2014 році обсяг капітальних інвестицій в українське фармвиробництво склав $118 млн, у 2016 році він знизився до $63 млн, а у 2018 році – зріс до $88 млн.

“У фармацевтичній галузі працюють всього 0,15% всіх працевлаштованих українців, але при цьому вони забезпечують 0,83% ВВП України”, – наголошується у дослідженні.

Як зазначив глава виконавчої ради керуючої компанії ПрАТ” Фармацевтична фірма “Дарниця” Дмитро Шимків, українська фарма має колосальний потенціал: “Ринок буде рости не тільки кількісно, але й якісно”.

“Ми шукаємо закордонних стратегічних партнерів, щоб отримати доступ до сучасних інноваційних технологій. Ведемо переговори з державою, щоб взяти участь у держпрограмах по розробці нових препаратів”, – додав Дмитро Шимків.

Тим часом, в Україні активно продовжуються “сердечні війни”. Раніше Investory News писали, що два основні лідери вітчизняного фармацевтичного ринку – “Фармак” і “Дарниця” не поділили між собою торговельну марку “Корвалол Corvalolum”.  Справа під кодовою назвою “Корвалол” тягнеться з 2004 року. Не один суд вже було пройдено, не одне рішення виголошено, але остаточного вердикту так і не винесено.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram