Новини
8 Січня 2020
965

Geely і Mercedes-Benz інвестують $780 мільйонів у спільне підприємство

Створена компанія буде займатися виробництвом розумних електрокарів

Zhejiang Geely Holding Group Co Ltd і Mercedes-Benz заявили, що кожен із них інвестує по 2,7 млрд юанів ($388,77 млн) на підприємство зі створення нового покоління розумних електрокарів, повідомляє Reuters.

За інформацією, підприємство 50:50 отримало схвалення регулюючих органів і буде базуватися в китайському місті Нінбо. Як і Mercedes-Benz, Smart — це марка Daimler AG.

При розробці нового покоління розумних автомобілів німецька компанія буде відповідати за дизайн, а китайська — за інженерне виконання. Виробництво розташується в Китаї.

Кожен із партнерів буде мати трьох керівників в раді директорів.

Geely швидко розширюється завдяки злиттю і поглинанням з моменту покупки шведського Volvo у 2010 р. у американського Ford. У 2018 р. компанія придбала майже 9,7% акцій Daimler і створила в Китаї спільне підприємство з автовиробником зі Штутгарта.

Оголошення було зроблено через місяць після того, як китайська Great Wall Motor Co Ltd і німецька компанія BMW AG створили підприємство з виробництва електричних міні-автомобілів у Китаї, найбільшому у світі ринку електромобілів, де росте попит на електромобілі меншого розміру.

Нагадаємо, в Туреччині представили перший національний електрокар. Виробництво серійного автомобіля на електротязі буде розпочато в 2022 р., а запланований обсяг інвестицій складає $3,7 млрд.

Американський виробник електрокарів Rivian залучив $1,3 млрд від групи інвесторів на чолі з фондом T. Rowe Price. Серед інших учасників раунду — інвесткомпанія BlackRock, Amazon і Ford. Це четвертий раунд інвестицій для Rivian у 2019 р.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram