Новини
23 Жовтня 2019
748

Facebook витратить $1 млрд на подолання кризи доступного житла в Каліфорнії

Уряд штату не може самостійно подолати цю проблему

Facebook виділила $1 млрд на будівництво доступного житла в штаті Каліфорнія (США). Про це йдеться в повідомленні компанії.

Як і у багатьох інших великих ІТ-компаній, штаб-квартира Facebook знаходиться в Каліфорнії. Оскільки у штат переїжджають високооплачувані фахівці, ціни на житло ростуть, і у сімей з невисоким достатком виникають проблеми.

Згідно із заявою Facebook, уряд штату не може самостійно подолати кризу доступного житла. Інвестиції Facebook будуть спрямовані на будівництво 20 тис. будинків для вчителів, медсестер і співробітників екстрених служб.

Проблема доступного житла зачіпає не тільки малозабезпечені сім’ї, а й середній клас. Як уточнили в компанії, в Сан-Франциско сім’я з чотирьох осіб з доходом у понад $100 тис. у рік вважається малозабезпеченою.

Протягом наступних 10 років Facebook планує вкласти ще $1 млрд у будівництво житла в штаті.

Так, $250 млн будуть спрямовані на будівництво житлових комплексів для людей з різним рівнем доходів на порожніх земельних ділянках, що належать державі.

На будівництво доступного житла в районі затоки Сан-Франциско компанія планує витратити $150 млн, зокрема на житло для безпритульних.

$225 млн підуть на будівництво на земельних ділянках в Менло-Парку, які належать Facebook, і де розташовується штаб-квартира компанії. Там побудують понад 1,5 тис. одиниць житла для людей з різним рівнем доходу.

А $25 млн — на будівництво житла для вчителів та інших фахівців для шкільних округів Сан-Матео і Санта-Клари. Решта — $350 млн, згідно з повідомленням, підуть на додаткові зобов’язання.

Як відомо, цього року оцінка компанія Facebook знизилась у щорічному рейтингу Best Global Brands від Interbrand. В результаті вона опинилася на 14 місці (минулого року була на 9-му).

Нагадаємо, Facebook запустив сервіс знайомств Dating, який став доступний користувачам із США, яким виповнилося 18 років, і що володіють акаунтом у соцмережі.

Також, соціальна мережа планує придбати нью-йоркський стартап CTRL-Labs, що займається розробкою програмного забезпечення, яке дозволяє керувати комп’ютерами за допомогою думки.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram