Новини
24 Вересня 2019
1 058

Сила думки: Facebook заплатить за стартап CTRL-Labs до $1 мільярда

Технологія дозволить людям за допомогою мозкових імпульсів керувати комп’ютерами

Фото: Lux Capital (YouTube)

Соціальна мережа Facebook погодилася придбати нью-йоркський стартап CTRL-Labs, що займається розробкою програмного забезпечення, яке дозволяє керувати комп’ютерами за допомогою думки, повідомляє Bloomberg, посилаючись на власні джерела.

За словами яких угода Facebook обійдеться від $500 млн до $1 млрд. У компанії коментувати вартість придбання відмовилися.

Як зазначив Ендрю Босворт, глава підрозділу з розробок віртуальної та доповненої реальності у Facebook, однією з розробок CTRL-Labs є браслет, який зчитує сигнали, що надходять з мозку.

“Власники таких браслетів зможуть друкувати текст на комп’ютері без допомоги клавіатури. Їм буде достатньо лише стукати пальцями по столу, імітуючи друкування, – пояснив він. – Ми сподіваємося створити таку технологію в масштабі та швидше впровадити її в товари народного споживання”.

Угода здійснюватиметься в непростий час для Facebook, який проходить два окремих антимонопольних розслідування в США. “Тобто, будь-яке придбання, яке робить компанія, піддаватиметься ретельному контролю з боку регуляторів”, – йдеться у повідомленні.

Як заявила прес-секретар Facebook, CTRL-Labs і Facebook не є конкурентами. “Facebook наразі немає і не виробляє цю технологію”, – зазначила вона. І додала, що компанія працюватиме з регулюючими органами для отримання будь-яких необхідних дозволів.

“Технологія CTRL-Labs – це інноваційний внесок, який Facebook сподівається використовувати для значного поліпшення майбутнього досвіду AR/VR на Facebook, щоб через декілька років істотно поліпшити досвід користувачів”, – пише видання.

CTRL-labs було заснована у 2015 році Томасом Рірдоном і Патріком Кайфошем, які отримали докторський ступінь в області неврології в Колумбійському університеті.

За даними Crunchbase, нью-йоркська CTRL-Labs залучила $67 млн і має великий список інвесторів, у тому числі Spark Capital, Google GV, Alexa Fund Inc. Amazon і Founders Fund.

Нагадаємо, нещодавно Facebook офіційно запустив інструмент “Off-Facebook Activity”, завдяки якому користувачі зможуть бачити та контролювати дані, якими зовнішні сайти та додатки обмінюються з Facebook, щоб поліпшити цільову рекламу – і відмовитися від її поширення.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram