Новини
21 Серпня 2019
823

Facebook дозволив бачити, хто стежить за користувачами

Спочатку “Off-Facebook Activity” запрацює в Ірландії, Південній Кореї та Іспанії

Facebook офіційно запустив інструмент “Off-Facebook Activity”, завдяки якому користувачі зможуть бачити та контролювати дані, якими зовнішні сайти та додатки обмінюються з Facebook, щоб поліпшити цільову рекламу – і відмовитися від її поширення, про це компанія повідомила у своєму блогу.

“Off-Facebook Activity” дозволяє вам переглядати зведену інформацію про додатки та веб-сайти, які відправляють нам інформацію щодо вашої активності. А також, якщо буде бажання – видаляти цю інформацію зі свого облікового запису. Це спосіб дати людям більше прозорості та контролю над Facebook”, – пояснили в компанії.

І додали, що не знатимуть, які веб-сайти відвідував користувач, або що він там робив. “А також ми не використовуватимемо будь-які дані, які користувач відключає для таргетинга реклами на Facebook, Instagram або Messenger”, – зазначили у компанії.

При цьому Facebook не дозволятиме користувачам повністю видаляти свої дані.

Повідомляється, що інструмент спочатку буде доступний в Іспанії, Ірландії та Південній Кореї. “У найближчі місяці з’явиться й в інших країнах”, – зазначили у компанії.

За інформацією Reuters, Facebook очікує, що нововведення може вплинути на його бізнес. “Технічний важкоатлет зіткнувся з критикою з боку законодавців і регулюючих органів з приводу практики конфіденційності”, – нагадує видання.

До того ж, минулого місяця компанія погодилася на рекордний штраф в $5 млрд, який є найбільшим з тих, що накладалися на компанію за порушення захисту інформації користувачів і майже у 20 разів більший за будь-коли накладені за подібні порушення санкції у світі взагалі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram