Новини
18 Лютого 2019
1 251

Dragon Capital придбав логістичний комплекс “Арктика”

Після закриття угоди складські площі становитимуть майже 50% усього портфелю комерційної нерухомості Dragon Capital

Компанія Dragon Capital Investments Limited, яка входить до групи компаній Dragon Capital, закрила угоду щодо придбання логістичного комплексу “Арктика” у Ощадбанку, повідомляє прес-служба фінансової установи.

Логістичний комплекс класу А, розташований під Києвом у с. Софіївська Борщагівка, почав працювати з 2011 року. Його загальна площа складає 21,5 тис. кв м.

“Арктика” була придбана у Ощадбанка на торгах, організатором яких стала державна система електронних торгів “СЕТАМ”. За словами керуючого директора з прямих інвестицій Dragon Capital  Володимира Тимочка, логістичний комплекс стане дев’ятим об’єктом у портфелі складської нерухомості компанії, який за останні 2,5 роки досяг 300 тис. кв м, в тому числі 40 тис. кв м складів холодного зберігання.

“Після придбання цього об’єкта, складські площі становлять 48% нашого портфеля комерційної нерухомості”, – зазначає він.

Натомість, заступник голови правління Ощадбанку Андрій Стецевич зазначив, що продаж логістичного комплексу “Арктика” став для банку найбільшою за ціною реалізації операцією з відчуження непрофільного активу, який був набутий у власність за рахунок погашення заборгованості за наданим кредитом. “Ця угода є закономірним продовженням успішної та наполегливої роботи державного банку з проблемними та непрофільними активами, яка проводиться протягом останніх 5 років. Ми в черговий раз підтвердили дотримання принципів прозорості та відкритості продажу майна банку виключно за ринковими цінами”, – наголосив він.

Як відомо, ще у 2014 році Ощадбанк видав ТОВ “ТЛК Арктика” кредит на суму 100 млн грн під заставу рибного базару та комплексу для зберігання й виробництва продуктів харчування. Компанія припинила обслуговування кредиту, тим самим набувши статус несумлінного позичальника. Банк звернувся до виконавчої служби, аби погасити частину заборгованості за рахунок заставного майна. Згодом відбулися торги і банк скористався своїм правом придбати це майно шляхом зарахування забезпечених вимог за ціною, визначеною в ході виконавчого провадження.

Нагадаємо, раніше Investory News писали про залучення інвестицій Dragon Capital у компанію Ciklum.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram