Новини
25 Жовтня 2021
663

Ощадбанк отримає €100 мільйонів субкредиту від ЄБРР

Серед умов — можливість увійти до капіталу держбанку

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) та державний “Ощадбанк” підписали Мандатний лист, погоджений Міністерством фінансів України, щодо умов майбутньої співпраці та надання ЄБРР довгострокового фінансування у формі субординованого кредиту з можливістю конвертації в акції АТ “Ощадбанк”. Мова йде про суму до €100 млн, зазначається у повідомленні Міністерства фінансів України.

Підписання відбулося за участі голови правління АТ “Ощадбанк” Сергія Наумова та керуючого директора ЄБРР у Східній Європі та Кавказі Маттео Патрона.

Водночас представники банків домовилися активно працювати над меморандумом порозуміння, що відповідає стратегії розвитку АТ “Ощадбанк” на 2021-2024 роки та урядовим принципам реформування банківського сектору, які передбачають зниження частки держави в банківському секторі з 60% до 25% до 2025 року.

У міністерстві нагадали, що на сьогодні, ЄБРР інвестував понад €15 млрд у 505 проєктів в Україні з метою проведення реформ, посилення енергоефективності та енергетичної безпеки, підтримки сільськогосподарських та промислових проєктів, а також малого бізнесу.

Раніше Investory News писали, що наприкінці червня ЄБРР поліпшив прогноз відновлення економіки України. Показник було покращено й для країн Східної Європи, Центральної Азії та півночі Африки.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram