Новини
16 Квітня 2021
1 070

Dragon Capital придбав UnexBank у Вадима Новинського

Головою правління фінансової установи призначений Іван Світек, наглядової ради — Євгена Баранова

Томаш Фіала через низку компаній групи Dragon Capital спільно з ексглавою Альфа Банку Іваном Світеком закрив операцію з купівлі акцій Юнекс Банку в співвідношенні 75,01% і 24,99% відповідно, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на пресреліз Smart Holding і Dragon Capital.

“Ми прагнемо максимально ефективно працювати з інвестиційним портфелем. У даній угоді найкращим чином збіглися наші інтереси та інтереси наших партнерів”, — зазначив генеральний директор Smart Holding Олексій Пертін.

Згідно з повідомленням Dragon Capital, очікується, що протягом наступних декількох років Юнеск Банк стане одним із лідерів за якістю обслуговування клієнтів і впровадженню нових інноваційних продуктів.

“Сьогодні пан Світек також призначений главою правління Юнекс Банку. Ми впевнені, що для банку та його команди це прекрасна можливість реалізувати свій потенціал і зробити серйозний ривок у розвитку”, — процитувала пресслужба генерального директора Dragon Capital Томаша Фіала.

Крім того акціонер Юнекс Банку (Київ) Withine Investments LTD 15 квітня припинив повноваження голови наглядової ради Артема Свирида й призначив замість нього директора Dragon Capital Invetsments Євгена Баранова терміном на 60 днів.

Як повідомлялося, Національний банк України від 1 квітня 2021 року погодив придбання 75,01% акцій Юнекс Банку Фіалою через низку компаній групи Dragon Capital і 24,99% акцій Світеком безпосередньо.

Smart Holding — одна з найбільших промислово-інвестиційних груп України. Її інтереси зосереджені в галузях, які є ключовими для економіки країни. Підприємства Smart Holding інвестують в об’єкти сфери гірничо-металургійного та нафтогазового комплексів, сільського господарства, енергетики, суднобудування і нерухомості.

Withine Investments LTD (Кіпр) володіла 100% акцій Юнекс Банку. Своєю чергою, 100% акцій Withine Investments належить Smart Investments (CY) LTD, власником якої є Вадим Новинський.

Dragon Capital — одна з найбільших груп компаній в Україні, працює у сфері прямих інвестицій і фінансових послуг, надаючи повний спектр інвестиційно-банківських і брокерських послуг для корпоративних і приватних клієнтів. Заснована у 2000 році в Києві, має успішний 20-річний досвід прямих інвестицій в країні.

Нагадаємо, влітку минулого року стало відомо, що польська компанія Getin Holding S.A. не продаватиме акції “Ідея Банку” Dragon Capital через невиконання умов попередніх домовленостей.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram