Новини
26 Січня 2021
849

Діамантова лихоманка: Попит на дорогоцінне каміння стрімко зростає

Через відсутність можливості подорожувати споживачі почали скуповувати прикраси

Світова торгівля діамантами була роками в занепаді, але під час пандемії ситуація змінилася. У світі спостерігається стрімке відновлення продажів коштовного каміння, інформує Bloomberg.

Гірничодобувна компанія De Beers готова до найбільшого продажу алмазної сировини за три роки, навіть після підвищення цін на 5%. Вартість угоди складатиме $600 млн.

В кінці минулого року спостерігалося відновлення попиту на двох ключових ринках — в США та Китаї.

Протягом багатьох років діаманти стикалися зі зростаючою конкуренцією з боку подорожей як форми розкоші. Тепер, коли відпустки припинені через карантин та інші обмеження, споживачі вкладають свій дохід в онлайн-покупки.

Очікується збереження тенденції щодо рівного попиту на алмазну сировину і в першому кварталі 2021 року. Учасники ринку будуть намагатися поповнити запаси, які спорожніли через свята.

Проте поки немає впевненості, що нинішній бум в цій галузі буде стійким. Деякі учасники ринку побоюються обвалу у 2021 році.

Індія, де обробляється близько 90% алмазів, минулого місяця імпортувала необроблених алмазів на суму майже $2 млрд, оскільки ювеліри поспішали задовольнити високий попит і поповнити свої запаси.

Річний попит на дорогоцінні прикраси протягом п’яти років тримався на майже одному рівні — $80 млрд.

Через глобальне поширення вакцин і відновлення можливості покупок інших предметів розкоші, існує ризик того, що галузь зіткнеться з тими ж старими проблемами, що й раніше.

Нагадаємо, у квітні 2020 року діамантова галузь зіткнулася з кризою через карантин в Індії — саме там обробляється 90% усіх дорогоцінних каменів, що продаються у світі. Трудові мігранти почали масово залишати підприємства зі шліфування діамантів і повертатися до своїх домівок.

Також пропонуємо переглянути добірку найкоштовніших діамантів світу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram