Новини
14 Квітня 2020
1 047

Дорогоцінна криза: Діамантова галузь опинилась під загрозою занепаду через карантин в Індії

Чимало підприємств, що займаються постачання коштовностей можуть збанкрутувати

Діамантова галузь зіштовхнулася з кризою через карантин в Індії – саме там обробляється 90% усіх дорогоцінних каменів, що продаються у світі, повідомляє Financial Times.

Видання зазначає, що через пандемію трудові мігранти почали масово залишати підприємства зі шліфування діамантів і повертаються до своїх домівок. Так, в індійському місті Сурат здійснюється 90% всього розрізання та шліфування алмазів, однак через карантин майже 200 тис. робітників повернулися до рідних міст і сіл.

“Як результат – ювелірні компанії з усього світу очікують на припинення карантинних заходів у країні, адже без виробництва попиту на необроблені алмази не буде”, – йдеться у повідомленні.

Через залежність від Індії імпорт та експорт алмазів упав, що змусило видобувні компанії знизити ціни на них. До речі, минулого місяця ціни на алмази впали на 15%. “Ймовірно, вони падатимуть й надалі, що змуcить найбільших гравців на ринку знизити їх вартість”, – зазначає видання.

Крім того, карантин показав крихкість ланцюга постачань у галузі – постачальникам довелося скасувати продажі алмазів у Південній Африці та Канаді, а роздрібні торговці зі всього світу змушені зачиняти магазини.

“Якщо карантин триватиме й влітку, то не виключена низка банкрутств підприємств, що є частинами ланцюга постачання”, – зазначається у повідомленні.

Раніше Investory News писали, що за останні 10 років коштовне каміння виросло в ціні на понад 110%. Зокрема, діаманти за цей період подорожчали на 113%, а кольорові дорогоцінні камені – на 112%.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram