Новини
20 Лютого 2023
382

ЄС та G7 намагаються відстежувати російські діаманти

Це дасть змогу запровадити проти них дієві санкції

Країни G7 та ЄС докладають зусиль до пошуку шляхів відстеження російських діамантів на світовому ринку, пише Bloomberg. Це може відкрити шлях до обмежень на торгівлю цим коштовним камінням у майбутньому.

Зазначається, що попередні намагання ЄС запровадити санкції проти російського коштовного каміння зустрічали опір країн-імпортерів на кшталт Бельгії, які стверджували, що це буде марним, оскільки торгівля лише переміститься до інших регіонів без можливості відстеження транзакцій.

Bloomberg пояснює, що походження діамантів легко визначається на початку ланцюжка постачання, коли їм видається спеціальний сертифікат. Однак подальші ланки постачання ускладнюють процес визначення походження коштовностей.

“Ограноване та відшліфоване каміння часто змішується у торговельних домах, де їх оригінальний сертифікат замінюється на документ “змішаного походження”, що робить практично неможливим відстеження того, де російські діаманти врешті продаються”, — зауважує агентство.

За словами співрозмовників Bloomberg, ухвалення Євросоюзом та G7 рішення з цього приводу потребуватиме багато часу, оскільки відстежувати відшліфовані діаманти на глобальному ринку дуже складно.

“Все ж двоє співрозмовників сказали, що G7 може оприлюднити заяву з цього приводу вже наступного тижня у межах зусиль із підтримки тиску на росію, оскільки її війна в Україні досягає перших роковин”, — стверджується у матеріалі.

Нагадаємо, вторгнення росії змінило ландшафт кіберзагроз у Європі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram