Новини
23 Квітня 2019
698

Червона ротація: Мігель Патріціо очолив Kraft Heinz

Після оголошення про зміну керівництва, акції компанії виросли на 1,5%

Фото: jpellgen/Flickr

Рада директорів одного з найбільших виробників продуктів харчування – Kraft Heinz змінила генерального директора компанії, йдеться в повідомленні компанії.

Замість Бернардо Хіза буде призначено Мігель Патріціо, який обіймає посаду директора з маркетингу найбільшої в світі пивоварної компанії Anheuser-Busch InBev. І з 1 липня він обійме посаду генерального директора Kraft Heinz.

Кандидатура Мігеля Патріціо була підтримана бразильським інвестфондом 3G Capital, контролюючим Kraft Heinz, якому також належить вагома частка в AB InBev.

Рішення про заміну генерального директора було прийнято на фоні зниження продажів Kraft Heinz, розпочатого розслідування SEC і масштабного списання активів через зниження вартості деяких з його найбільших брендів.

Як пише видання The Wall Street Journal, про списання на $15,4 млрд компанія повідомила в лютому при публікації звітності за четвертий квартал 2018 р., заявивши одночасно з цим про скорочення на третину дивідендів, що виплачуються акціонерам. Після цього акції Kraft Heinz впали на 27%.

Незабаром після цього SEC почала розслідування, пов’язане з можливими порушеннями в звітності компанії. Це викликало невдоволення інвесторів, зокрема Berkshire Hathaway Воррена Баффета, якому належить 27% в концерні і який через це отримав збитки у четвертому кварталі. За останній рік акції Kraft Heinz втратили 43%.

Ротація позитивно вплинула на ринок – після заяви про призначення нового генерального директора акції Kraft Heinz зросли на 1,5%.

За інформацією видання, найбільшим акціонером AB InBev через фонд 3G Capital є найбагатша людина Бразилії Хорхе Пауло Леманн (статки оцінюються в $22,8 млрд). Він же володіє часткою в Kraft Heinz. У 2013 р. фонд 3G Capital разом з Berkshire Hathaway Уоррена Баффета придбав H.J. Heinz & Company, а в 2015 р. ця компанія об’єдналася з Kraft.

Бернардо Хіз – партнер фонду 3G Capital. Очолив Kraft Heinz відразу після злиття. До цього він очолював Burger King.

Investory News зібрали найцікавіші факти з життя Воррена Баффетта – засновника одного з найбільших інвестиційних фондів у світі Berkshire Hathaway з активами понад $707 млрд.

Також, нагадаємо, новим генеральним директором “Паралель-М ЛТД” з 16 квітня призначено Світлану Бишову. Вона змінила на посаді глави компанії Христо Іванчева, який продовжить кар’єру за межами групи “СКМ”.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram