Новини
31 Травня 2021
1 062

FT: Значна частина продукції Nestle шкідлива для здоров’я

Наразі топменеджери компанії обмірковують, які нові зобов’язання їй варто взяти на себе

Найбільший у світі виробник харчових продуктів, компанія Nestle, визнає, що понад 60% її продукції не відповідає загальноприйнятому визначенню здорової їжі, повідомляє газета Financial Times з посиланням на внутрішній документ Nestle.

На початку цього року топменеджерам Nestle було представлено презентацію, в якій зазначається — харчові продукти та напої (не враховуючи корми для домашніх тварин і спеціалізоване медичне харчування) з рейтингом вище 3,5, згідно австралійської системи, оцінки генерують лише 37% доходів компанії.

Ця система оцінює харчові продукти за п’ятибальною шкалою та використовується у дослідженнях ряду міжнародних груп. У документі Nestle йдеться, що продукти та напої з рейтингом вище 3,5 вважаються здоровою їжею. “У 70% харчових продуктів — 96% напоїв (не враховуючи чисту каву) та 99% кондитерських виробів і морозива — рейтинг нижче”, — йдеться у  документі Nestle.

У 60% молочних продуктів і 82% води, яку продає компанія, рейтинг вище 3,5. Найгірше оцінено заморожену піцу марки DiGiorno, воду San Pellegrino і Nesquik зі смаком полуниці.

Своєю чергою у компанії наголошують, що наразі намагаються поліпшили продукцію. “Однак наш портфель, як і раніше, відстає від зовнішніх визначень того, що вважається здоровим, в умовах стрімкого зростання нормативного тиску й вимог споживачів”, — йдеться у презентації.

У документі наведено оцінку продукції компанії, яка генерує близько половини її річного виторгу у 92,6 млрд швейцарських франків (не враховуючи дитяче харчування, корми для домашніх тварин, каву та продукти для людей з особливими захворюваннями).

FT зазначає, що у світі все більше уваги приділяється боротьбі з ожирінням і пропаганді здорового способу життя. Виробникам харчових продуктів доводиться з цим рахуватися. “Топменеджери Nestle обмірковують, які нові зобов’язання компанії варто взяти на себе. Очікується, що її плани будуть озвучені цього року”, — пише газета.

І додає, що наразі група також оновлює свої внутрішні стандарти харчування, відомі як Nestlé Nutritional Foundation, які були введені за головування колишнього генерального директора. “Один з варіантів — відмовитися або змінити ці стандарти для кондитерських виробів”, — пише FT.

Nestle — найбільший у світі виробників харчових продуктів зі штаб-квартирою у Веве (Швейцарія). Компанія має 376 фабрик у 84 країнах. Її портфель нараховує понад 2 тис. брендів, зокрема марки Nestle, Nescafe, KitKat, Gerber, Maggi.

Нагадаємо, наприкінці лютого стало відомо, що корпорація Nestle розпочинає в Україні продаж лінійки рослинних продуктів Garden Gourmet, що своїм зовнішнім виглядом і текстурою нагадують на смак м’ясо.

А ще компанія стала офіційним дистриб’ютором кави Starbucks в Україні. Вітчизняний ринок — найбільший, де світовий гігант запустився без мережі кав’ярень.

Раніше Investory News писали, що Nestle SA планує найближчі десять років направити понад $787 млн на розвиток свого популярного бренду кави Nescafe.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram