Новини
27 Травня 2021
607

Cereal Planet продає активи та припиняє бізнес в Україні

Компанія отримала €6,71 мільйона чистого збитку наприкінці минулого року

Група компаній Cereal Planet не бачить перспектив для роботи в Україні через низьку динаміку розвитку в галузі виробництва круп і продає свій український актив — дочірнє підприємство ТОВ “Олімп” (Харків) після отриманих €6,71 млн чистого збитку в четвертому кварталі 2020 року, пише Інтерфакс-Україна.

Згідно зі звітом Cereal Planet PLC (холдингова компанія групи, Кіпр) на Варшавській фондовій біржі в четвер, 27 травня, компанія розглядає варіанти перенесення виробничих потужностей в ЄС. Виробник круп уточнив, що має можливість відкрити кредитну лінію для покупки нових виробничих активів в Європі.

Cereal Planet у 2020 році скоротила виторг у 22,5 раза проти 2019 року — до €41,4 тис., чистий прибуток на 38,2% — до €2,1 тис., її активи скоротилися в 3,5 раза — до €85,35 тис.

Компанія уточнила, що більше не володіє виробничими потужностями, але при цьому за підсумками 2020 року вона має наростити виробництво круп на 37% проти 2019 року — до 45,2 тис. т. За звітний період виробництво гороху становило 22,5 тис. т (+ 88%), гречки — 9,6 тис. т (+ 28%), булгура — 5,8 тис. т (-7%), пшона — 3,1 тис. т (-15%).

Cereal Planet випускала вагові крупи під ТМ “ОЛІМП” — чотири лінійки продукції: “Булгур”, “Рідлана”, “Майфайна”, “Златокосіца”, під ТМ “Люба ферма” — кормосуміші для тварин.

Власниками компанії є Олександр Славгородський, Анатолій і Олександр Власенко (по 30,93% акцій) та інші власники (7,2%).

Раніше Investory News писали, що МЗС закликає представників вітчизняних компаній активніше брати участь у державних закупівлях Всесвітньої продовольчої програми ООН. Відомство прагне відкривати нові можливості для українських виробників і постачальників харчових продуктів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram