Новини
1 Червня 2020
918

ЦБ Саудівської Аравії виділить банкам королівства понад $13 мільярдів

Банк підтримає фінансову стабільність і розширить можливості кредитування приватного сектора

Saudi Arabian Monetary Authority, Центральній банк Саудівської Аравії, направить 50 млрд ріялів ($13,3 млрд) в банківську систему країни для допомоги в боротьбі з наслідками пандемії коронавірусу COVID-19 і падінням цін на нафту, повідомляє Інтерфакс.

Центральний банк підтримає фінансову стабільність і розширить можливості кредитування приватного сектора, йдеться в заяві. Цей крок спрямований на те, щоб допомогти банкам компенсувати й реструктурувати кредити без додаткових комісій, а також підтримати зайнятість у приватному секторі.

У березні ЦБ закликав банки впровадити програму кредитування не менше ніж на пів року, щоб допомогти в підтримці рівня зайнятості. Про це повідомлялося в документі, направленому регулятором в банки, пише Bloomberg. Раніше Saudi Arabian Monetary Authority оголосив про програму допомоги приватному бізнесу в країні на 50 млрд ріялів.

За останніми даними, загальне число інфікованих коронавірусом у королівстві досягло 85,2 тис., одужали понад 62,4 тис. осіб, зафіксовано 503 летальні випадки. За кількістю інфікованих Саудівська Аравія займає перше місце серед арабських країн.

Нагадаємо, Японія скасує режим надзвичайної ситуації в Токіо та інших районах та планує вжити нових заходів стимулювання майже на $1 трлн для пом’якшення наслідків пандемії коронавірусу.

Україна отримала допомогу від США в розмірі $15,5 млн для боротьби з COVID-19. За останні 20 років Сполучені Штати інвестували майже $5 млрд у загальну допомогу Україні.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram