Новини
20 Травня 2020
785

Україна отримала $15,5 мільйона від США на боротьбу з COVID-19

За останні 20 років Сполучені Штати інвестували майже $5 мільярдів у загальну допомогу Україні 

Україна отримала допомогу від США в розмірі $15,5 млн для боротьби з COVID-19, повідомляє Держдепартамент.

Таким чином, Київ отримав $13,1 млн гуманітарної допомоги в галузі охорони здоров’я, яка “дозволить поліпшити можливості місцевих медичних установ по догляду за хворими та боротьбі з подальшим поширенням COVID-19”.

Крім того, надана допомога включає $2,4 млн “для підтримки вразливих груп населення під час пандемії”.

“Сполучені Штати інвестували майже $5 млрд в загальну допомогу Україні за останні 20 років, зокрема майже $362 млн на охорону здоров’я”, — йдеться в повідомленні зовнішньополітичного відомства США.

Згідно з інформацією Держдепу, фінансову допомогу від США в боротьбі з COVID-19 також отримали Казахстан — понад $3,1 млн, Киргизія — $900 тис., Таджикистан — $866 тис., Туркменістан — близько $920 тис., Узбекистан — приблизно $3,9 млн, Вірменія — $2,7 млн, Азербайджан — майже $3,6 млн, Білорусь — $1,7 млн, Грузія — $2,7 млн ​​і Молдавія — майже $2,2 млн.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп повідомив ВООЗ про встановлений крайній термін для виконання вимог Сполучених Штатів, пов’язаних з реформою організації. Якщо протягом наступних 30 днів ВООЗ не виявить прихильність до проведення реформи, то США може вийти з організації.

Раніше Investory News писали, як пандемія коронавірусу змінила ставлення німців до найрізноманітніших аспектів життя. Особливо це стосується їх зовнішньополітичних пріоритетів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram