Драйв
20 Червня 2021
2 094

Білл Гейтс порадив 5 книг на літо

Усі твори пов’язані з темою конфлікту людини та природи

В особистому блозі Білл Гейтс радить книги, які справили на нього враження у контексті подій, що відбуваються наразі: пандемії та кліматичної кризи. Ось 5 книг, які Гейтс включив до свого літнього списку:

• Lights Out: Pride, Delusion, and the Fall of General Electric, Тед Манн і Томас Гріта

“Як могла зазнати невдачі така велика й успішна компанія, як GE? Я розмірковував над цим декілька років, і Lights Out нарешті відповіла на чимало моїх питань. Автори діляться своїм поглядом на помилки, допущені керівництвом GE”.

• Under a White Sky: The Nature of the Future, Елізабет Колберт

“Остання робота Колберт — найбільш пильне дослідження “людства проти природи” у цьому списку. Вона описує Under a White Sky як “книгу про людей, які намагаються розв’язати проблеми, створені людьми”. Вона пише про декілька способів втручання людей у ​​природу, зокрема про генний драйв та геоінженерію — дві теми, які мене особливо цікавлять”.

• “Земля обітована”, Барак Обама

“Мені майже завжди цікаво читати книги про американських президентів, і особливо мені подобається “Земля обітована”. Мемуари охоплюють період від початку кар’єри Обами до місії, в наслідок якої 2011 року був убитий Усама бен Ладен”.

• The Overstory, Річард Пауерс

“Це один із найбільш незвичайних романів, які я читав останні роки. Overstory розповідає про життя дев’яти людей і досліджує їх зв’язок з деревами”. 

• “Елегантний захист: Нові знання про імунну систему”, Метт Ріктел

“Ріктел написав книгу до пандемії. Однак це дослідження про імунну систему людини є цінним читвом, яке допомагає зрозуміти, що потрібно для зупинки COVID-19. Книга фокусується на чотирьох пацієнтах, кожен з яких, так чи інакше, змушений керувати своєю імунною системою”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram