Новини
26 Листопада 2021
625

Bank of America очікує хвилю IPO електромобілів на $100 мільярдів до 2023 року

Популярність на електрокари призведе до зростання інвестицій компаній

Інвестиційний банк Bank of America очікує, що до 2023 року на ринку виробників електрокарів відбудеться хвиля IPO компаній, а обсяг залучених коштів становитиме близько $100 млрд, пише Bloomberg.

Зростання інвестицій у секторі виробництва електромобілів, від акумуляторів до готових електрокарів, призведе до того, що компанії спочатку виділятимуть підрозділи для розвитку електричних технологій, а потім виводитимуть їх на біржу, сказав Патрік Стейнеманн, керівник Global Mobility Group Investment Banking у Bank of America.

“Ми вже знаходимося у хвилі, коли виручка від IPO у сфері електрифікації буде збільшена до $100 млрд у всьому ланцюжку створення вартості електромобілів, акумуляторів та зарядки”, — сказав Стейнеманн в інтерв’ю.

Зростання попиту на електромобілі призведе до зростання інвестицій компаній, які виробляють акумулятори для екологічно чистих автомобілів. Очікується, що 10 провідних виробників акумуляторів до 2022 року майже потроять свої виробничі потужності, щоб виконати майбутні зобов’язання щодо постачання та підготуватися до подальшого зростання попиту, пише Bloomberg.

“Компанії з виробництва акумуляторів стануть окремим всесвітом, вони зараз вступають у стадію, коли масове нарощування потужностей потребує великого капіталу, щоб не відставати від зростання попиту на електромобілі”, — зазначив Стейнеманн.

Найбільше IPO у 2021 році пов’язане саме з цим сектором. Наприклад, на біржу вийшов виробник електричних вантажівок Rivian. Під час IPO компанія залучила $13,7 млрд, а акції зросли на 47%, проти первісної ціни. Лідер галузі Tesla майже подвоїлася у ціні за останній рік, але й інші виробники не відставали від неї.

Китайські виробники електрокарів BYD залучили $5,6 млрд. А одним із найбільших IPO в Азії наступного року стане лістинг південнокорейського виробника акумуляторів LG Energy Solution (LGES), який може залучити близько $10 млрд.

Нагадаємо, український стартап Coolon, який розробляє легку комерційну електровантажівку, оголосив про готовність розпочати серійне виробництво вже 2022 року.

Як писали раніше Investory News, практично кожен п’ятий автомобіль, проданий в Європейському Союзі у третьому кварталі, був електрифікованої моделлю. При цьому продажі автівок, що працюють на викопному паливі, різко знизилися.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram