Новини
12 Грудня 2019
1 193

Багатіїв побільшало: Засновник бренду корейської косметики Have&Be став мільярдером

Власні статки Чин Вук Лі наростив після двох угод з американською Estee Lauder

Статки засновника корейської косметичної компанії Have&Be Чин Вук Лі сягнули $1 млрд після того, як у листопаді 2019 року американський виробник косметики та парфумерії Estee Lauder оголосив про рішення викупити дві третини Have&Be приблизно за $1,1 млрд. Завдяки чому Лі увійшов до списку доларових мільярдерів за версією агентства Bloomberg.

Зазначається, що Estee Lauder вперше інвестувала в Have&Be у 2015 році, ставши міноритарним акціонером. Сума угоди не розкривалася, проте за оцінками Bloomberg, Лі тоді отримав $103 млрд. Наразі ж інвестор оцінює бізнес корейської компанії у $1,7 млрд.

Колишній архітектор ЧінВук Лі заснував Have&Be у 2004 році. Компанія виробляє зволожувальні креми, сироватки та іншу косметику із догляду за шкірою під брендами Dr.Jart + і Do The Right Thing.

Наразі Dr. Jart + продається у понад 35 країнах. Найбільшим ринком за межами Кореї став Китай. Як зазначили у компанії, обсяг продажів за підсумками 2019 року становитиме понад $500 млн.

У свою чергу Estee Lauder володіє такими брендами, як Tom Ford, Jo Malone, Bobbi Brown і Aveda, кожен з яких приносить від $500 млн до $1 млрд продажів на рік.

Раніше Investory News писали, що американський виробник косметики для догляду за шкірою Glossier оголосив про залучення $100 млн. У результаті, бьюті-компанія оцінюється експертами у $1,2 млрд, а її оцінка за рік збільшилась втричі.

А от американський стартап Huron, що спеціалізується на розробці чоловічих засобів для догляду за обличчям і тілом залучив стартове фінансування на суму $1 млн від засновників RXBAR Пітера Рахала та Джареда Сміта.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram