Новини
20 Березня 2019
1 080

Американський виробник косметики Glossier залучив $100 млн інвестицій

Бьюті-компанія оцінюється експертами у $1,2 млрд. За рік її оцінка збільшилась втричі

На фото: засновниця Glossier Емілі Вейс

Американський виробник косметики для догляду за шкірою Glossier оголосив про залучення $100 млн від групи інвесторів на чолі з венчурним фондом Sequoia Capital, повідомляє видання Bloomberg.

У раунді також взяли участь Tiger Global Management і Spark Capital. Про оцінку компанії в повідомленні не йдеться. Навесні 2018 р. інвестори оцінювали Glossier в $390 млн. Проте, як пише The Wall Street Journal (WSJ) з посиланням на неофіційні джерела, бьюті-компанія нині оцінюється у $1,2 млрд.

Історія Glossier почалася в 2010 р. з блогу про красу Into the Gloss, який запустила співробітниця журналу Vogue Емілі Вейс (Emily Weiss). У 2014 р. вона відкрила компанію з виробництва косметики для догляду за шкірою і макіяжу під лінійкою Glossier.

Компанія продає свою продукцію в основному через власний інтернет-магазин. Glossier має дві точки продажу в Нью-Йорку та Лос-Анджелесі. А на власній сторінці Instagram у неї понад 1,9 млн фоловерів.

Glossier працює в США, Канаді, Великобританії, Ірландії, Франції, Данії та Швеції. В штаті компанії – понад 200 співробітників. За даними різних видань, у 2018 р. виручка Glossier зросла більш ніж удвічі і перевищила $100 млн.

Компанія також оголосила про те, що Ванесса Віттман (Vanessa Wittman), колишній фінансовий директор Dropbox Inc. і Motorola Mobility Holdings Inc., приєднається до Glossier в якості фінансового директора.

Як повідомляли Investory News, стартап ThirdLove отримає $55 млн на виробницство білизни. Річна виручка компанії перевищує $100 млн, інвестори оцінюють її у $750 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram